≫ 

"Novak je izbačen jer je Srbin, mi smo svuda građani 5. reda": Beograđani besni zbog odluke US opena

Anketa u centru prestonice Srbije o trenutno najaktuelnijoj sportskoj temi u svetu

  • 9

Građani Beograda i Srbije i dalje ne mogu da se pomire zbog diskvalifikacije Novaka Đokovića sa US opena, nakon što je pogodio lopticom u glavu linijskog sudiju, koja je kasnije teatralnom reakcijom i uticala na to da najbolji teniser sveta bude diskvalifikovan.

Anketa koja je urađena u centru Beograda govori o tome da su u Srbiji svi uvereni da je ovo bilo prenagljeno i da je Novak prestrogo kažnjen. I zbog toga što niko nije mogao da ga pobedi ove godine, i zbog toga što je Srbin.

Mnogi su kao argument istakli i Matsa Vilandera, čoveka koji je poznat kao jedan od Novakovih najvećih kritičara.

- Bilo je nenamerno, i Vilander je to rekao, ali mislim da smo mi Srbi svuda građani petog reda, za mene to nije iznenađenje - rekao je jedan građanin u centru Beograda.

- Sigurno nije postojala namera, ako je Novak po nečemu poznat, to je po fer pleju, uvek je sa svima u dobrm odnosima, posebno sa osobljem i ljudima iz organizacije. Postoje pravila vezana za to, verovatno nije moglo drugačije - nešto umereniji bio je drugi.

Primetili su neki daje Novak u Njujorku dočekan sa negativnim stavom i energijom.

- Ima mnogo negativne stigme oko Novakovog imena. Bilo je priča da dolazi sa koronom da igra. Dosta je čudno, ne mislim da bi neko drugi na njegovom mestu dobio diskvalifikaciju, to je bio dupli standard.

Još jednom se kao argument poteglo mišljenje Vilandera.

- Najbolji objektivan stav dao je čovek koji ga ne voli, Mats Vilander. On je rekao "možda su sudije rigorozno postupile, možda je to moglo da se pogleda uravnoteženo i kroz prste, ali pravila su rigorozna i moraju da se poštuju".

Ipak, za Beograđane Novak i dalje ostaje nepobedivi Srbin u svetu tenisa.

- Nepobedivog ne možete da pobedite na kraju karijere. Ti koji su ga diskvalifikovali su diskvalifikovali sami sebe. Sve se zna, čovek koji je oplemenio čovečanstvo svojim znanjem u sportu i bio primer mladima, on će i dalje ostati Nole, nepobedivi Srbin u svetskom tenisu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • CSM

    8. septembar 2020 | 10:26

    Biće da je Novak za Trampa. (U ostalom, kao i svi pravilno vaspitani Srbi) pa smeta skotovima.

  • QQQ

    8. septembar 2020 | 12:43

    Zato Nole sada pamet u glavu d..e u zid i gazi sve redom.Ne dozvoli im da te na bilo koji način nameste.

  • SKC

    8. septembar 2020 | 10:38

    Jesu li baš svi protiv Srba i zato se to dešava ili je to samo tako u glavama ljudi,ja se tako ne osećam i ne osećam da sam građanin petog reda negde na zapadu,kako se postaviš prema njima takvi su i oni prema tebi.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA