≫ 

Na Zapadu sad vade snimak od pre 4 godine kako je Novak zamalo reketom pogodio sudiju u glavu

Mnogi novinari koji nisu naklonjeni Đokoviću sada kopaju po arhivama u želji da dodatno napakoste najboljem teniseru sveta

  • 42
Novak Đoković Printskrin: Youtube

Novak Đokvović je tema dana od diskvalifikacije sa US Opena, nakon što je pogodio linijskog sudiju u glavu lopticom po završetku gema. Iako Novak nije imao nameru, odmah se izvinio, pravila su rigorozna u ovakvim situacijama i organizatori su nakon što je sudija odvedena van terena Novaku saopštili da je diskvalifikovan.

Ipak, i ovo pravilo se različito primenjuje, pa je tako bilo primera kada je Federer udario dečaka pored mreže u dva navrata tokom mečeva, ali tada nije ni opomenut. Takođe je slična situacija bila i sa Alijažom Bedeneom ove godine na Sinsinati Mastersu i sa Bautistom Agutom 2018. u Monte Karlu.

Ipak, tada nije bilo takvih teatralnih reakcija, kao u slučaju sudije Laure Klark koju je pogodio Novak.

Mnogi američki mediji odmah su se obrušili na Novaka nakon što je diskvalifikovan. Počeli su mnogi da kopaju po arhivama, a prednjačio je Ben Rotenberg, novinar koji piše za Njujork Tajms, koji je iskopao snimak kada je Đoković 2016. godine na Rolan Garosu umalo izbegao diskvalifikaciju i njegov nastup na konferenciji posle toga.

Naime, Đoković je želeo da udari reketom o šljaku posle jednog lošeg poena u polufinalu protiv Tomaša Berdiha, ali mu je reket iskliznuo iz ruke, poleteo iza njega i prošao tik pored glave sudije, koji je imao dobar refleks i izbegao je udarac.

Da nije, Novak bi i tada sigurno bio diskvalifikovan, a upravo je te godine Đoković osvojio i svoj prvi i do sada jedini Rolan Garos trofej u karijeri.

Uz ovo podsećanje na Novakovo slučajno bacanje reketa u pravcu sudije, novinari sa Zapada, u kojima prednjači Rotenberg, potenciraju i Novakov nastup na jednoj konferenciji za novinare posle meča na završnom Mastersu u Londonu, kada je Novak imao odbojan stav prema pitanjima o tome da rizikuje diskvalifikaciju bacanjem loptica u publiku nakon poena.

Pogledajte i kako je izgledala ta rasprava:

Video: Usijani bes i teorije zavere: Gnevne reakcije Beograđana na diskvalifikaciju Novaka Đokovića

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mišo

    8. septembar 2020 | 12:32

    Na zapadu vlada anti noakova histerija žele da mu napakoste novače izdrži razbij bandu belosvetsku

  • Vuka iz frankfurta

    8. septembar 2020 | 12:30

    Nemogu da verujem da ga toliko mrze da li samo zato što je srbin Nole glavu gore ti si ponos cele srbije nemogu ti ništa živio ti 100 GOD SA SVOJIM NAJMILIJIM a oni što to rade trebaju da se zapitaju da ima neko ko to posmatra pa sve da im se vrati ZIVEO NOLE JEDAN I JEDINI POZDRAV ZA PORODICU DOKOVIC OD SRCA

  • DARKO 100%

    8. septembar 2020 | 12:18

    “Nikad se ne čudim što vidim ljude zle, ali se često čudim što ih ne vidim da se stide.”

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA