≫ 

Đoković igra za istoriju Mastersa, već je srušio jedan rekord Nadala ulaskom u finale

Može li Srbin i do pete titule u Rimu?

  • 0
Novak Đoković Foto: Tanjug/AP

Najbolji svetski teniser Novak Đoković od 17 časova imaće idealnu priliku da, protiv Dijega Švarcmana u finalu Rima, posstane igrač sa najviše osvojenih Mastersa u istoriji!

Naime, Đoković i Nadal su dvojica tenisera koji imaju po 35 titula na ATP 1000, dok je Švajcarac Rodžer federer daleko iza sa 28 osvojenih turnira iz ove kategorije.

Zanimljivo, Novak je trijumfom nad Kasperom Rudom u nedelju postao i prvi igrač sa 52 finala na Mastersima, dok su iza ostali upravo Nadal (51) i Federer (50).  To je još jedan pokazatelj velikog rivalstva i najveće trojke svetskog tenisa koji su tokom karijere jednostavno gurali jedan drugog.

Primera radi, Andre Agasi je prvi naredni teniser koji na svom kontu ima 22 finala na Mastersima, Endi Mari 21, a Pit Sampras 19.

Što se tiče samog turnira u Rimu, Novak i Nadal su od 2005. zajedno zabeležili 117 pobeda, stigli su do 21 finala i osvojili 13 trofeja. Španac je, doduše, u tim trofejima uspešniji s obzirom na to da ih Đoković ima četiri u "večnom gradu." Poslednji put 2015.

>>> Stigao je Novak Đoković do finala mastersa u Rimu, gde ga danas (17.05) očekuje duel sa Argentincem Švarcmanom, 15. igračem sveta. Kvota na Novaka je 1,15, a na to da će slaviti sa 2:0 u setovima (HS 1) 1,55. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za finale Rima Đoković - Švarcman.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA