Borim se i da hodam, to je loš znak: Serena je povredu ahilove tetive vukla od US Opena

Američka teniserka Serena Vilijams povukla se sa turnira na Rolan Garosu zbog opasnosti od jedne od najtežih povreda u sportu

  • 1
France Tennis French Open

Foto: Tanjug/AP

Amerikanka je tako prekinula turnir i pohod na 24. Grend slem titulu pre meča sa Bugarkom Cvetanom Pironkovom koja je automatski prošla dalje.

Trideset devetogodišnja Serena je zbog iste povrede propustila Rim, a povredu vuče još od US Opena.

- Nije bilo dovoljno vremena da povreda zaceli posle Njujorka. Borim se i da hodam, što je vrlo jasan znak da treba da pokušam da se oporavim - rekla je Vilijams.

Napominje da će joj biti potrebno bar četiri do šest nedelja da se oporavi, a nije isključeno da će propustiti ostatak sezone na WTA turu.

Vilijams juri rekord Margaret Kort, ali će na njega morati da sačeka. Amerikanka je svoju 23. GS titulu osvojila još u Melburnu 2017. godine.

- Uvek dajem 100 posto, to svi znaju. Nekad i više ako je moguće. U tome tražim utehu. Mislim da je ahilova tetiva ozbiljna povreda, i sa njom ne želite da se igrate jer nikako nije dobro ako se pogorša - dodala je Vilijams.

France Tennis French Open

Foto: Tanjug/AP

France Tennis French Open

Foto: Tanjug/AP

Video: Novak u neverici: Imer odigrao poen turnira o kome će se i te kako pričati

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA