≫ 

Trenirao sa Novakom, pa napravio najveće iznenađenje RG: Tinejdžer izbacio Zvereva u Parizu

Janik Siner u četiri seta bolji od Nemca

  • 4
Janik Siner Foto: AP/Tanjug

Italijanski teniser Janik Siner (19) napravio je najveće iznenađenje na ovogodišnjem Rolan Garosu, pošto je u osmini finala izbacio 7. tenisera sveta Aleksandera Zvereva!

Siner je odigrao sjajan meč  na pariskoj šljaci i do trijumfa je došao posle tri sata igre - 6:3, 6:3, 4:6, 6:3!

Italijan, koji je inače 75. teniser na ATP listi, je već napravio veliko iznenađenje tako što je na početku turnira izbacio Davida Gofrana, a priliku za novo će imati u četvrtfinalu kada mu na megdan bude izašao Rafael Nadal.

Inače, što se tiče Sinera, Italijan je pred početak Rolan Garosa trenirao sa Novakom Đokovićem kom je bio sparing partner na stadionu "Filip Šatrije." Sudeći po partijama u Parizu, čini se da je Siner dosta toga naučio.

Siner je u prvom setu meča protiv Zvereva stigao do brejka u u 4. gemu za 3:1, da bi u narednom spasio tri brejk šanse koje je Nemac imao. Zatim je i u poslednjem gemu u kom je servirao za 1:0 tri puta spasio servis, a onda iskoristio svoju četvrtu set loptu.

U drugom setu je viđena slična situacija! Siner je uzeo brejk na početku meča (2:1), a onda je pri rezultatu 5:3, na svoj servis, spasio dve brejk lopte i poveo sa 2:0 u setovima.

U trećem je dva puta izgubio servis, a Zverev je iskoristio tek svoju sedmu set loptu da se vrati u igru. Igru u kojoj je Italijan u četvrtom setu poveo sa 3:0 i do kraja održao tu prednost.

Video: Šta je sve stigao Nole! Pogledajte najbolji potez meča Đokovič- Berankis

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA