≫ 

Đoković pobedio bolove, pa "slomio" Karenjo-Bustu: Nole se "osvetio" Špancu i ušao u polufinale RG!

Izašao na kraj i sa svojim povredama i sa Špancem

Najbolji teniser planete Novak Đoković pobedio je Pabla Karenjo-Bustu u četvrtfinalu Rolan Garosa i plasirao se među četiri najbolja igrača na turniru posle tri sata i 13 minuta igre - 4:6, 6:2, 6:3, 6:4.

On je Karenjo-Bustu "slomio" uz poprilične muke i preokret u četiri seta, tokom kojih smo videli Novaka u izdanju "Doktora Džekila i Mister Hajda".

Tek kada se na terenu pojavio ovaj drugi, Karenjo-Busta ni uz svu svoju fantastičnu defanzivu nije mogao da parira kvalitetu boljeg od sebe, što je Đoković pokazao.

Tako se Nole "osvetio" Karenjo-Busti za poraz diskvalifikacijom na US Openu i plasirao u polufinale gde ga čeka Stefanos Cicipas, koji je u tri seta bio bolji od Andreja Rubljova.

Krenuo je Novak sporo, bez energije i uz mnogo frustracije. Udarao se po nogama zbog kretanja, po ruci zbog bola, a na vratu je nosio i atletski "flaster". Prvi servis ga je "slušao" samo u uvodnom gemu meča i već od trećeg gema nije bio tako siguran.

Otud je Karnjo-Busta u trećem gemu pripretio na 30:30, ali je Španac bio malo nestrpljiv i posle duge razmene duže od 20 udaraca, poslao je lopticu u aut.

Tada je u prvi plan došao i verovatni uzrok Novakovih poteškoća sa servisom na startu. Na njegovom vratu se videla obloga, što znači da problemi koje oseća još od avgusta nisu potpuna prošlost.

Karenjo-Busta je to iskoristio i uz nekoliko odličnih riterna i loših servisa Novaka došao do prilike za brejk u petom gemu. Iskoristio ju je posle lošeg udarca Đokovića i pogođene mreže.

Frustraciju je nakon toga Novak iskalio na levoj ruci koja je zadavala bolove, zatražio je i masažu vrata, a onda izašao na teren kao drugačiji igrač.

Najpre je smanjio zaostatak na 4:3, a onda u osmom gemu odigrao nekoliko vanserijskih poena. Istina, promašio je dva zicera kojima je maratonski gem mogao da reši brejkom i ranije, ali je na 40:40 odigrao jedan od najvažnijih poena u meču.

Karenjo-Busta je imao inicijativu, udarcima je terao Novaka da se brani i imao je otvorenu dijagonalu. Đoković ga je pročitao i odigrao fantastičan pasing šot posle kog je Karenjo-Busta sa dve greške poklonio brejk Srbinu za 4:4.

France Tennis French Open Foto: Tanjug/AP

Nakon toga je Đoković nastavio da se muči i kažnjava sebe udarcima po ruci i nogama jer je bio nezadovoljan i svojim kretanjem. Iz toga je profitirao njegov rival koji je već u devetom gemu ponovo napravio brejk i onda rutinski servisima rešio prvi set u svoju korist.

Na startu drugog Đoković je počeo da servira nešto bolje, lepim poenom na mreži posle skraćene lopte Buste je došao do 30:15, da bi u nastavku servisom na 40:30 dobio gem za 1:0.

Start drugog seta doneo je nove probleme. Intenziteta u Novakovoj igri nije bilo ni u naznakama i jedino je servis malo bio bolji.

France Tennis French Open Foto: Tanjug/AP

Iako je prvi gem naš igrač dobio relativno lako, slično kao i u prvom setu, već treći gem doneo je probleme i dve brejk prilike za Karenjo-Bustu.

Spasao ih je Đoković izlascima na mrežu, ali ga je na 30:40 za Karenjo-Bustu, Pablo častio promašenim zicerom po paraleli posle lošeg Novakovog smeča.

Od tog trenutka je malo proradio servis i uz muku je naš as uzeo poene za novo vođstvo i 2:1 u drugom setu. Tada ga je pogledala i sreća i bolje je selektirao udarce.

Karenjo-Busta je promašio osnovnu liniju, Novak je došao do 15:30 na servisu rivala i onda je odigrao solidnu paralelu i pasing koji Pablo šalje u mrežu za 15:40 i dve brejk šanse.

France Tennis French Open Foto: Tanjug/AP

Nekoliko dobrih dijagonala kasnije, Karenjo-Busta je pogrešio i Novak je poveo sa 3:2. Uz tešku muku je potvrdio brejk, spasavši brejk loptu koju je greškama poklonio Busti.

Kada je to rešio i poveo sa 4:2, zaigrao je kao furija i do kraja seta iskoristio popuštanje koncentracije rivala i kažnjavao je svaku njegovu grešku, a udarci su mu postali snažniji.

Šesnaest promašaja iz prvog seta je sveo na sedam u drugom, upisao je 13 vinera i set rešio duplim brejkom za 6:2.

Na početku trećeg seta, Srbin je nastavio da napada, videlo se da su udarci bili jači, a Đoković angažovaniji na terenu. Energija je porasla, pa uprkos tome što je spasao dve brejk lopte, Đoković ih je svojim napadima i agresivnošću i dopustio Karenjo-Busti.

Poveo je 1:0, a onda napao servis rivala. Na 40:30 za Karenjo-Bustu, Đoković je odigrao strašan lob i onda forhend kojim je pogodio liniju, da bi zatim u istom ritmu nastavio da igra i napravio brejk.

Ekspresno ga je potvrdio i poveo sa 3:0, ali su onda krenuli problemi. Karenjo-Busta je popravio odbranu, Nole u udarcima nije više bio toliko precizan i Karenjo-Busta je prvo nekako dobio gem za 3:1, a onda u petom gemu uz pomoć vrha mreže oduzeo servis Srbinu za 3:2.

Problemi su nastavljeni i u šestom i sedmom gemu jer je tada Karenjo-Busta delovao kao zid koji sve vraća u polje. Đoković je bio prinuđen da rizikuje i tako je promašajem poklonio rivalu poen za brejk loptu.

Karenjo-Busta je nije iskoristio, promašio je iz forhenda, posle čega je Đoković pronašao "rupu u zidu" i poveo je sa 4:3.

Kada se to desilo, Španac je opet popustio. Jedan Noletov forhend je obrisao liniju za 0:15 u osmom gemu, a iscrpljujuće razmene terale su Bustu da skraćuje lopte.

To nije urodilo plodom, Đoković je jednu takvu stigao i dobio viner za 15:40 i dve brejk prilike, kada je Karenjo-Busta "pukao" i prepustio servis rivalu.

Srbin je rutinski odservirao za set i poveo sa 2:1. U četvrtom setu je na startu viđena tvrda igra obojice. Đoković je prvi napao u trećem gemu.

U njemu je ispustio četiri brejk šanse. Dva odlična udarca su Novaku donela 0:30, da bi posle niza jakih udaraca Đoković drop-šotom promenio ritam u četvrtom poenu i naterao Karenjo-Bustu da prokliza.

Španac je izgubio i ravnotežu i poen, a Novak je dobio dve šanse za brejk - 15:40. Poništio ih je Busta asom i smečom na mreži. Novak je zatim odigrao pametno i iz defanzive slao "balone" duboko u polje Španca.

Ovaj nije imao hrabrosti da odigra jak smeč sa osnovne linije, plasirao je lopticu, koju je Đoković raspalio i vinerom došao do treće brejk šanse.

France Tennis French Open Foto: Tanjug/AP

Za četvrtu je odigrao genijalan poen. Školski je gradio poen Busta, iz udarca u udarac prilazio bliže mreži i onda kada je odigrao duboko i ravno, Novak pronalazi strašan ugao i pasingom pogađa sam ugao terena.

Nažalost, i to je uspeo da izvuče Karenjo-Busta. U svom sledećem servis gemu je spasao i petu brejk priliku za vođstvo 3:2. Šestu nije uspeo.

Novak je rutinski dobio svoj gem za izjednačenje, ali je već u tom šestom gemu počeo da ređa vinere koje je "prelio" u sedmi gem. Prvo forhend, a onda i ritern doneli su Đokoviću 0:30, a onda oštre dijagonale teraju Španca na grešku za 15:40.

France Tennis French Open Foto: Tanjug/AP

Šestu brejk šansu Đoković ne propušta. Karenjo-Busta je na mreži imao dobru priliku za pasing, ali je pogodio pored polja i izgubio servis za 4:3 u korist Srbina. Novak se u narednom gemu ozbiljno namučio da bi sačuvao svoj servis.

Devet minuta je trajala ta borba, na kraju se izvukao i onda forhendom i još jednim vinerom u desetom gemu četvrtog seta završio posao za deseto polufinale pariskog Grend slema. Podsećamo da Novak ima jednu titulu na Rolan Garosu iz 2016. godine.

Četvrti set:

France Tennis French Open Foto: Tanjug/AP

6:4 Pobeda Đokovića! Sačuvao je svoj servis Đoković, nakon što je Karenjo-Busta odbranio svoj servis. Posao u desetom gemu, Srbin je završio sjajnim forhendom u napetoj završnici.

5:3 Đoković posle devet minuta sačuvao servis! Karenjo-Busta osvaja tri poena na servisu Đokovića, uz to je kiša počela na Šatrijeu. Novak posle drugog servisa odigrava dobar drop-šot, pa lob za 30:40 i time spasava prvu brejk šansu za Karenjo-Bustu. Na drugoj je Pablo promašio bekhend. Borba se nastavila sve dok Nole nije vezao dva poena posle četiri izjednačenja,  jer je u tim trenucima opasno "šamarao" lopticu forhendima.

4:3 Brejk za Novaka! Ređa Đoković sada vinere, prvo iz forhenda, a onda i iz riterna za 0:30. Prekinuo mu je Karenjo-Busta seriju od šest poena volejem na mreži za 15:30. Nije to pomoglo Karenjo-Busti jer je Đoković preuzeo inicijativu, "cepao" dijagonale dok nije slomio otpor rivala za 15:40. Šestu brejk loptu je iskoristio Novak greškom Karenjo-Buste i poveo je!

3:3 Bez problema poravnava Đoković - Dva forhend vinera i mala pomoć mreže za Novaka. Loptica se od vrha odbila u polje Karenjo-Buste za 30:0, posle čega su usledili novi direktni poeni Đokovića za siguran gem.

3:2 Opet se vadi Đokovićev rival - Tri poena u nizu za Karenjo-Bustu, pa onda problemi sa servisom koji kulminiraju duplom greškom za 40:40. Nova loptica u autu, Đoković ima i brejk šansu, ali je relativno jeftino ispušta udarcem preko osnovne linije. Novim promašajem pored polja poklanja Špancu i poen za prednost. Ritern Đokovića završio je potom u mreži, a 18. igrač planete je osvojio gem.

2:2 Prati Novak Bustu - Na 30:0 Novak pravi četvrtu duplu grešku, a Karenjo-Busta riternom osvaja poen za 30:30, ali riternom i promašuje za 40:30. Neverovatno se branio Busta i tom defanzivom došao do 40:40. Linijom u sledećem poenu je Srbin došao do prednosti, pa servisom do gema.

2:1 Izvukao se Španac - Strašni udarci Novaka, jedan za drugim donose mu dva poena za 0:30 na servisu Karenjo-Buste. Španac je vinerom smanjio tu prednost, ali je onda Novak izmiksovao jake udarce sa strašnim drop-šotom. Karenjo-Busta je proklizao, izgubio je poen, a Đoković je sa 15:40 imao dve brejk šanse.

Prvu je spasao as udarcem, a drugu smečom na mreži. Novak se branio, ali sa mnogo osećaja poslao "balon", duboko u polje Karenjo-Buste, ovaj nije imao hrabrosti za jak smeč i plasirao je lopticu koju je Novak dočekao "na nož" i vinerom uzeo poen za treću brejk šansu. Nije ni nju iskoristio jer je pogodio sajlu na mreži. Ni to nije pomoglo Busti jer je Srbin odigrao najlepši poen u meču za Novu brejk priliku.

Karenjo-Busta je totalnom ofanzivom išao napred iz udarca u udarac, a onda je Đoković savijenih leđa pogodio maltene sa zemlje i očistio liniju za četvrtu brejk loptu. Ni nju nije uspeo da realizuje jer mu je loptica posle udarca pala koji centimetar iza osnovne linije, a Karenjo-Busta se do kraja spasao i opet poveo.

France Tennis French Open Foto: Tanjug/AP

1:1 Izjednačio je Srbin - Pomučio se malo Novak, Karenjo-Busta je imao "đus" na 40:40, ali je Beograđanin odservirao jako u "T" liniju, Pablo je pogodio mrežu riternom i na semaforu je opet nerešeno.

1:0 vodi Pablo - Siguran gem za Karenjo-Bustu. Novak je imao šansu posle dobrog drop-šota pri rezultatu 30:0, ali kada je taj poen Španac dobio smečom, dobio je i gem bez izgubljenog poena.

Treći set:

France Tennis French Open Foto: Tanjug/AP

6:3 Set za Đokovića - Srpski igrač je odservirao sigurno, staloženo i bez problema je sačuvao stečenu prednost u prethodnom gemu. Idemo dalje!

5:3 Brejk za Srbina! Fantastičan Noletov forhend skliznuo je s linije za 15:30 na servisu Buste. Španac se umorio posle duge razmene, Novak ga je pritiskao i Pablo je morao da menja ritam skraćenom loptom. Nije mu prošla, Đoković je stigao na vreme na mrežu i vinerom je došao do 15:40 i dve brejk lopte.

4:3 Nove muke, ali vođstvo Novaka - Đoković odigrava precizan forhend u sam ugao terena za 30:0, pa je promašio jedan za 30:15 posle riterna protivnika. Nije mu prošao ni drop-šot, te je Karenjo-Busta "ni kriv, ni dužan" dobio poen za 30:30. Španac sve vraća u polje, Đoković promašuje za novu brejk loptu. I tek tada se Karenjo-Busta setio da sme i da pogreši ponekad. To je učinio iz forhenda za izjednačenje 40:40.

Novaku je zatim prošao drop-šot, spojio ga je sa preciznim lobom i Karenjo-Busta je tvinerom lopticu poslao u aut, da bi Đoković servisom rešio gem u svoju korist.

3:3 Potpuni egal u trećem setu - Izašao je napred Karenjo-Busta i odigrao volej za 30:15, pa pritisnuo Đokovića dubokim udarcima posle servisa i naterao Novaka da pogodi mrežu za 40:15, da bi asom završio gem.

France Tennis French Open Foto: Tanjug/AP

3:2 Španac vraća brejk - Karenjo-Busta se brani i to radi odlično do 0:30 na servisu Đokovića. Zato je Novak odigrao kvalitetan prvi servis za 15:30, ali je volej u sledećem poenu bio loš, tako da je Karenjo-Busta dobio poen za dve brejk lopte: 15:40. Iskoristio je već prvu Španac, uz mnogo sreće se loptica od vrha mreže posle udarca Novaka odbila njemu na reket i zicer za brejk.

3:1 "Upisao se na semafor" Španac - Ravni i oštri udarci Đokovića, Karenjo-Busta to ne može da prati i Novak ima 0:15. Oštar ritern i istrčavanje napred nisu mu doneli novi poen, a Novakovim promašajima iz bekhenda je Karenjo-Busta dobio dva poena do 40:15. Neverovatnim uglom i pasingom, a onda volejem Đoković osvaja dva poena za izjednačenje, ali Pablo onda pronalazi dobre servise za osvajanje gema.

France Tennis French Open Foto: Tanjug/AP

3:0 Potvrđen je brejk Novaka! Servis u telo Španca, pa onda iznuđena greška servisom za 40:0, Karenjo-Busta deluje kao bokser u nokdaunu! Izbacuje lopticu pored terena posle servisa Srbina za Đokovićevu potvrdu brejka.

2:0 Evo novog brejka za Đokovića! Na 15:15 Srbin je odigrao dobar poen na mreži, posle nekoliko udaraca poslao viner u Pablovo polje i poveo 15:30. Karenjo-Busta je servisima došao do 40:30 posle čega je Đoković odigrao opasan lob, a zatim i forhend za izjednačenje. Naterao je Karenjo-Bustu da se maksimalno muči za svaki poen, Španac nije izdržao taj tempo i izgubio je servis posle novog preciznog drop-šota Noleta.

France Tennis French Open Foto: Tanjug/AP

1:0 Napada i vodi Novak! Odličan udarac iz bekhenda odigrava Busta za 15:30 na servisu Novaka, a onda dolazi i do brejk lopte vanserijskim drop-šotom iz defanzive. Na 30:40 Đoković odigrava perfektna dva udarca, prošetao je protivnika po terenu i izjednačio na 40:40.

Milimetarskim promašajem Novaka, Karenjo-Busta osvaja poen za drugu brejk loptu, ali i nju gubi zahvaljujući dubokim udarcima Đokovića i njegovoj agresivnosti. Strpljivo je odigrao naredni poen u kom ga je Karenjo-Busta "pozvao" na mrežu i tu je Đoković dobro skratio dijagonalu, a onda uz jak urlik osvojio gem za 1:0.

Drugi set:

France Tennis French Open Foto: Tanjug/AP

6:2 Brejk Novaka za kraj drugog seta - Konačno nije stigao Karenjo-Busta jedan ritern Srbina za 0:15. Konačno i da Novak odigra jedan dobar drop-šot koji mu je doneo poen za 0:30. Promašajem Buste, Đoković stiže do 0:40 i tri set lopte. Opasan ritern, iskorišćena već prva i egal u setovima je tu!

5:2 Odličan gem Đokovića! Sve vraća Karenjo-Busta kao mašina. U poenu u kom je Novak morao milimetarski da gađa liniju, umalo je promašio ali je uzeo poen za 15:0. Posle toga je Pablo odigrao ramom reketa i promašio, Novak je vezao još dva poena i efektno - paralelom završio gem bez izgubljenog poena.

4:2 - Karenjo-Busta je odigrao jedan od najkraćih gemova u meču, osvojio je sva četiri poena i sa nulom dobio gem, prvi put još od kada je to uradio Novak na početku meča.

France Tennis French Open Foto: Tanjug/AP

4:1 Potvrđen brejk Đokovića - Smeč neće pa neće! Imao je opet šansu Novak da ovim udarcem okonča poen pri rezultatu 15:15. Umesto toga, samo ga je produžio, Karenjo-Busta ga je dobio i poveo 15:30. Servisima je Đoković došao do 40:30, a onda je promašajima u mrežu dao Karenjo-Busti novu brejk lopticu. U najtežem trenutku je Beograđanin pogodio osnovnu liniju forhendom i anulirao lopticu za brejk, da bi servisima vezao dva poena i potvrdio brejk.

3:1 Brejk za Novaka - Karenjo-Busta gubi dva poena na svoj servis, u prvom je nekarakteristično pogrešio (15:30). Novak pogađa vrh mreže, pa onda odigrava paralelu koju Pablo ne vraća za 15:40 i dve brejk prilike za Novaka. Karenjo-Busta je napao sa osnovne linije i dubokim forhendom poništio prvu. Novak je na drugoj vezao nekoliko dijagonala i naterao rivala na grešku vrednu brejka.

France Tennis French Open Foto: Tanjug/AP

2:1 Dve brejk šanse je spasao Novak - Skratio je loptu Đoković, stigao ju je po navici Karenjo-Busta za poen i 0:15. Srbin je odigrao mnogo bolje nakon toga kada je udario viner sa "T" linije za 15:15. Problemi sa kretanjem su se nastavili, servisi su bili "mlaki" i to je Karenjo-Busta kaznio riternom za 15:40 i dve brejk lopte. Jednu je Novak spasao izlaskom na mrežu. Odigrao je užasno loš smeč na novom izlasku na mrežu i Karenjo-Busta ga je častio promašajem po paraleli za 40:40.

Servis je konačno proradio kada je trebalo odigrati za gem loptu, da bi Đoković gem dobio uz veliku muku.

1:1 Ekspresno je izjednačio Španac - Bekhend viner i "očišćena" linija, a onda i strašna forhend dijagonala Španca, Pablo je poveo 30:0. Novak je odigrao vrhunski ritern u trećem poenu za 30:15, Karenjo-Busta je servisom uzeo i poen za 40:15, pa i gem novim vinerom.

1:0 vodi Đoković - Opet drop-šot i opet promašaj srpskog igrača. Dva dobra servisa i izlazak na mrežu su mu doneli 30:15, a moćan forhend i 40:15. Gubi još jedan poen srpski igrač, ali onda dobro servira, Busta ritern šalje u mrežu za vođstvo našeg tenisera.

Prvi set:

6:4 Set za Karenjo-Bustu - Na mreži uzima Novak prvi poen u desetom gemu, a onda drop-šotom pogađa mrežu za 15:15. Karenjo-Busta je servisom uzeo poen za 30:15 i 40:15, odnosno za dve set lopte. Iskoristio je već prvu i posle 52 minuta igre poveo u meču.

France Tennis French Open Foto: Tanjug/AP

5:4 Novi brejk za Karenjo-Bustu - Šalje Novak duboke loptice na 30:30, Karenjo-Busta nije ispratio taj ritam i Srbin je došao do gem lopte koju je prokockao drugom duplom greškom u meču za 40:40. Tada je odigrao još jedan loš drop šot, Karenjo-Busta je stigao loptu i odigrao viner za brejk loptu. Đokovićev servis je svega 44 posto.

Pablo je odlučno krenuo na mrežu posle riterna i paralele, Đoković je vratio to i Španac je pogrešio za izjednačenje. Ponovo je paralelom Karenjo-Busta uzeo poen za brejk loptu, Novak je zatim promašio i izgubio svoj servis.

4:4 Vraća Novak brejk! Imao je zicer Novak na mreži posle jednog dobrog drop-šota i skraćene dijagonale Karenjo-Buste. Srbin je poslao lopticu nekoliko centimetara pored polja rivala za 30:15, ali je dubokim bekhendima naterao Španca na grešku za 30:30.

France Tennis French Open Foto: Tanjug/AP

Novi dobar poen Đokovića i novi zicer pored terena, doneli su Karenjo-Busti gem loptu umesto brejk šanse za Novaka, ali je forhendom Đoković na 40:40 do šanse za brejk ipak došao. Karenjo-Busta ju je spasao ravnim i jakim udarcem u telo koji je Novak promašio. Usledio je maestralan poen Đokovića koji je iz totalne defanzive pogodio sa osnovne linije polu-volej i pasing, a Busta je duplom greškom poklonio brejk Srbinu!

4:3 Novak smanjuje zaostatak - Servis je sada pomogao Đokoviću da dođe do 15:15. Dobro kretanje i dva dobra forhenda namestila su mu poen za 30:15, pa je greškom Karenjo-Buste došao i do 40:15 za prekinutu seriju Španca.

4:2 Španac potvrdio brejk - Dva dobra poena, Novaka, pa neiznuđena greška za 30:30. Karenjo-Busta ima gem loptu, koju dobija posle nove greške Đokovića iz drop-šota.

France Tennis French Open Foto: Tanjug/AP

3:2 Brejk za Karenjo-Bustu! Odgovara i Busta odličnim riternom za 0:15 na Noletovom servisu. Prvi reket sveta je potom promašio drop-šot za 0:30. Napao je Đoković po paraleli iz forhenda za 15:30, ali Karenjo-Busta novim jakim riternom, koji je materijalizovao vinerom dolazi do dve brejk šanse - 15:40. Đoković je u poenu, u kom je imao inicijativu, pogodio mrežu i pretrpeo brejk.

Đoković oseća bolove u vratu i tražio je kratku masažu između gemova, Miljan Amanović je pritrčao u pomoć, očito su bolovi i dalje tu. Zbog toga na početku meča, Nole ima oblogu na vratu.

2:2 - Riternom i bekhendima Novak uzima poen Karenjo-Busti za 15:15. Španac je nastavio dobro da servira, Novak je prebacio osnovnu liniju za 40:15, a onda je Srbin zaustavio poen usred poena da bi proverio gde je pala loptica posle udarca Španca i video je da je pogrešio.

2:1  Prvi problemi za Novaka - Pogodio je Novak mrežu, pa izgubio jedan poen pre odlične forhend dijagonale za 30:15. Napravio je i duplu grešku, prvu u meču, da bi u četvrti poen pripao Novaku posle 23 udarca i greške Karenjo-Buste: 40:30 za Novaka koji servisom u šestom poenu rešava gem.

1:1 - Poveo je Pablo 15:0, kada je Novak odigrao spektakularnu dijagonalu za 15:15. Karenjo-Busta je nakon toga dobio sledeća tri poena, servis ga dobro "sluša".

1:0 Gem sa nulom za Đokovića - Lepo izgrađen prvi poen Srbina, dobar servis, pa drop šot i onda pasing na mreži. Mrežu zatim pogađa Karenjo-Busta za 30:0 u korist Novaka i ubrzo posle nove greške Karenjo-Buste i gem za srpskog igrača

Uoči meča:

Novak Đoković  vs Karen Kačanov Foto: AP/Tanjug

Novak je "dužan" Karenjo-Busti za jedini poraz ove godine, onaj kontroverzni sa US Opena, kada je srpski as posle pretrpljenog brejka u prvom setu, lopticom pogodio linijsku sudiju i bio diskvalifikovan.

The top three players with the most wins in 2020 are all in action today at #RolandGarros

Novak Djokovic: 35-1

Andrey Rublev: 29-6

Stefanos Tsitsipas: 26-9

— ATP Tour (@atptour) October 7, 2020

Njegovoj frustraciji u tom trenutku doprineo je upravo Karenjo-Busta, malo srećom u gemu ranije, malo i dobrom igrom, tako da motiva Đokoviću neće manjkati. Dvojica tenisera do sada su odigrala četiri meča i triput je pobeđivao Novak.

Dvaput je Srbin slavio u Monte Karlu na šljaci 2014. i 2017. godine, a zatim i 2019. u Sinsinatiju. Pobednik petog duela Đokovića i Karenjo-Buste ide na pobednika okršaja Stefanosa Cicipasa i Andreja Rubljova.Drugi polufinalni par čine Dijego Švarcman i Rafael Nadal.

(Telegraf.rs)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mile

    7. oktobar 2020 | 20:34

    Nole mi je ulepšao život poslednjih 12 godina, svaki turnir do završnice, toliko rekorda, pobeda, napora... Ne mora vise nista da osvoji, on je za mene Big tenisa a znam da će osvojiti još puno toga. A vi sto ga pljujete treba da se stidite i pogledate u ogledalo.

  • Petar Petrovic

    7. oktobar 2020 | 22:48

    Bez obzira koliko jos turnira osvojio, bez obzira koliko jos nedelja bio prvi teniser sveta, bez obzira na sve... Znam samo jedno, dan kad Novak ode u tenisku penziju, i sve ti dani koji dodju nakon toga ce biti tako prazni i tuzni, sve te godine srece, nervoze, nestrpljenja, sjaja, ocaja, radosti, bola, sve to ostaje iza nas. Dve decenije gledanja i bodrenja vrhunskog sportiste i coveka. Tenis bez Novaka nije tenis. A to cemo najbolje videti onda kad se Nole povuce. Hvala ti za sve Novače. Toliko su ti nepravde naneli, a ti si i pored svega ostao broj 1. Mogu te diskvalifikovati sa svakog turnira, ali nikad ti ne mogu oduzeti nesto sto ceo svet vidi, a to nesto je da si NAJBOLJI.

  • Бранко

    7. oktobar 2020 | 21:52

    Само тако мајсторе. Идемо у финале😎😎

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA