≫ 

Nole o povredama koje su ga mučile u meču s Karenjo-Bustom: Nije boleo samo vrat, kažnjavao sam sebe

Sve je bilo otvoreno, a onda se Srbin razigrao

  • 0
France Tennis French Open Foto: Tanjug/AP

Najbolji teniser planete Novak Đoković kaže da tokom prvog seta nije imao problem samo sa vratom i rukom, mada je bilo vidno da je u bolovima ušao u meč četvrtfinala Rolan Garosa sa Pablom Karenjo-Bustom.

Srbin je pobedio Španca na kraju posle preokreta u četiri seta 4:6, 6:2, 6:3 i 6:4 i tako se plasirao u polufinale gde ga čeka Stefanos Cicipas. Grk je u svom četvrtfinalu bio bolji od Andreja Rubljova.

- Nisam se osećao dobro, nekoliko stvari, ne samo vrat, ali ne bih detaljno o tome da ne bude da se žalim. On je bio u tom setu bolji, kreirao je udarce, ja se nisam osećao komforno sat i po vremena i videli ste koliko sam kažnjavao sebe. Ne preporučujem nikome da tuče sebe, ali eto posle 15 godina karijere se to meni desilo - rekao je Novak u gostovanju kod Barbare Šet na Eurosportu.

On je tokom prvog seta udarao sebe po levoj ruci u kojoj je osećao bol, ali i po nogama jer nije bio zadovoljan svojim kretanjem na terenu. Ono zaista nije izgledalo impresivno, delovalo je kao da je Novak potpuno iscrpljen i da nema snage da se kreće. Međutim, već od drugog seta stvari su počele da se menjaju.

- Uspeo sam da pronađem ritam u drugom setu, suočen sa brejk šansama. Uspeo sam da napravim taj brejk, a onda se meč okrenuo. Bio sam suočen sa brejk loptama, neke sam propuštao. Ovo su mečevi u kojima presuđuje nekoliko poena i zadovoljan sam što sam ja pronašao način da dobijem - dodao je Novak.

Iako je meč rešen u četiri seta, umesto u pet, Đoković kaže da je rešen u svega nekoliko poena. I tokom većeg dela meča, delovalo je tako.

- Jeste, morate da budete strpljivi. Da dobro reagujete. On je igrao dobro, nisam imao odgovor udarcem, ali nekako je tokom trajanja meča to bilo kao jurenje mačke i miša. Bilo je izjednačeno i zaista je samo jedan udarac mogao da prosudi ko će da pobedi - rekao je Đoković.

Video: Đoković se borio sa bolovima, ali uspeo da pregazi Španca Karenjo-Bustu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA