Da li će Federer po prvi put u karijeri navijati za Đokovića u finalu Grend slema?!

Ceo teniski svet se nadao finalu Đokovića i Nadala na Rolan Garosu, osim Švajcarca, čiji je večni rekord danas ugrožen

  • 11
Novak Federer Nadal Foto: Tanjug/AP, KENZO TRIBOUILLARD / AFP / Profimedia

Oči čitavog sportskog sveta biće danas uprte ka Parizu i terenu Filip Šatrije, gde se od 15 časova u finalu Rolan Garosa sastaju Novak Đoković i Rafael Nadal. Ovo će biti jedan od najvažnijih mečeva u istoriji tenisa, jer ulog nije samo Grend slem titula, već i bitka za najvećeg u istoriji.

Zbog toga će ovaj meč pomno pratiti i Rodžer Federer, koji zbog povrede nije učestvovao na turniru i neće ga biti na terenu do početka sledeće godine. Federer je trenutno rekorder po broju Grend slem titula sa 20 pehara sa najvećih takmičenja i taj rekord mu je ozbiljno ugrožen već danas.

Ceo teniski svet navijao je da se u finalu Rolan Garosa sastanu Đoković i Nadal, ali je Rodžer Federer bio poslednja osoba na svetu koja je to želela. Ko god da pobedi od njih dvojice, Federer će biti na gubitku.

Ukoliko trijumfuje Nadal, izjednačiće njegov rekord. Ukoliko to učini Đoković, prići će mu na dva Grend slema zaostatka, a pošto je Srbin mlađi od Švajcarca šest godina i pred sobom ima najmanje još nekoliko sezona vrhunskog tenisa, jasno je da je da bi bilo samo pitanje trenutka kada bi ga pretekao.

Ipak, dokle god ima šanse da drži rekord u svojim rukama, Federer će se boriti i bez dileme. Danas će, verovatno prvi put u životu, navijati za Đokovića u Grend slem finalu, jer će želeti da i dalje bude rekorder, a ne da to deli s Nadalom, a sigurno da ima i svoju računicu da na Australijan openu 2021. ukoliko se dobro oporavi, napadne svoju 21. Grend slem titulu i nada se čudu.

Nema dileme, danas će u Parizu biti ispisana istorija tenisa, ko god da trijumfuje. Nadal ima šansu da se izjednači s Federerom, popravi svoj Grend slem rekord na 13 titula, a Đoković može da postane prvi teniser u istoriji Open ere u koji je osvojio najmanje dva pehara na svakom od četiri Grend slema.

Kladionice daju blagu prednost Nadalu, ali je na njega kvota onakva kakva nije bila nikad na Rolan Garosu. Prenos meča obezbeđen je na dve televizije, a meč uživo, uz mnogo detalja i videa sa samog terena, možete da pratite i na Telegrafu.

Video: Novak sa Nadalom u finalu RG: Ovako je obezbedio najveći meč u istoriji tenisa

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA