≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Njih petorica su ušli u kuću i vezali me: Bivša teniserka o horor noći koja joj je uništila karijeru

Vreme čitanja: oko 2 min.

Ispovest Ane Čakvetadze o jednoj decembarskoj noći 2007. godine koja se desila u njenoj kući

  • 1
Ana Čakvetadze Ana u društvu Jelene Janković na turniru u Rimu 2008. godine Foto: Guliver/Julian Finney/Getty Images

Za Ruskinju Anu Čakvetadze, nekadašnju petu teniserku sveta, ta 2007. godina je počela kao iz snova i činilo se da će je odvesti do neslućenih visina!

Imala je 20 godina, osvojila je dva turnira, igrala četvrtfinale Australijen opena i Rolan Garosa, a zatim je otišla korak dalje i učestvovala je u polufinalu US Opena.  Sve to su pratila i određena novčana dostignuća i sve je bilo sjajno u njenom životu sve do 17. decembra pomenute godine i horo noći koja joj je praktično uništila karijeru.

Taman što se vratila u Moskvu iz Belgije, gde je igrala egzibiconi meč sa tadašnjom prvom teniserkom sveta Žestin Enan, Ana i njena porodica su doživeli najveći šok u svom životu.

- Bili smo umorni i otišli smo na spavanje. Odjedno, probudila sam se oko tri sata ujutru. Videla sam kako se petorica muškaraca šunjaju oko naše kuće. Imali su maske i tamna odela - počela je Ana svoju ispovest za brazilski podkast "A voz do tenis":

- Čula sam vrisak iz druge sobe. Znala sam da je to moj otac i odmah sam počela da paničim. Mislila sam da su to poslednji trenuci našeg života. Ti muškarci su bili naoružani, imali su pištolje i noževe i pretili su mom ocu.

Kada je Ana pokušala da napusti sobu, pljačkaši su je uhvatili i odmah vezali.

- Toliko su me čvrsto vezali da su me ruke bolele danima. Roditelje su prisilili da otvore sef i sve su odneli. Otac je posle završio na operaciji, jer mu je rame bilo polomljeno. Mislim da su pljačku planirali danima, pogotovo kada su videli da sam u Belgiji osvojila skupocen Roleks.


Ana Čakvetadze Ana na gala večeri pre tri godine Foto: Guliver/ Paul Zimmerman/Getty Images for AYS World

Od tog trenutka, za Anu tenis više nije postojao.

- Očekivanja za 2008. godinu nikako nisam mogla da ispunim. Bivalo je sve gore i gore i osećala sam da nikada neće da se završi. Izgubila sam mesto na rang listi, izgubila sam bodove.

Tokom 2009. i 2010. godinje uspevala je da se zadrži u TOP 100, da bi 2011. kolabirala tokom meča sa Karolinom Voznijacki. Više puta se žalila na vrtoglavice i karijeru je završila sa 26 godina.

Danas je TV komentatorka i bavi se analizom tenisa. Ima ćerku Kiru kojoj je u potpunosti posvećena i posle svega poručuje:

- Moglo je biti i gore. Zahvalna sam što sam preživela tu noć. Ipak, ko zna kakvu bi karijeru imala da se sve to nije dogodilo.

U nastavku pogledajte kako Ana danas izgleda:

Video: Teniska barbika centru pažnje medija zbog provokativnih fotografija koje kači na Instagram

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • 5544

    29. oktobar 2020 | 18:49

    Steta,kako ljudi mogu biti pohlepni,i u sekundi unistiti neciji zivot.Ipak je sve posteno stekla.Iskreno jako mi je zao.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA