≫ 

Sad je i zvanično: Đoković izjednačio Samprasov rekord - šesti put je završio godinu na prvom mestu!

Nadala nema u konkurenciji za turnir u Sofiji čime je Srbin osigurao lidersku poziciju do kraja kalendarske godine

  • 15
Novak Đoković, Australijan open 2020 Foto: AP/Tanjug

I ova pandemijska 2020. godina protekla je u znaku Novaka Đokovića.

Srpski teniser završiće je na prvom mestu ATP liste, šestu godinu u svojoj karijeri, što je dosad uspelo samo legendarnom Amerikancu Pitu Samprasu, Noletovom idolu iz detinjstva.

Jedini koji je mogao da ugrozi Novakovu poziciju bio je Rafael Nadal, uslov za to je bio da dogura do kraja turnira u Sofiji, ali kako se nije ni prijavio za to takmičenje, Đoković je automatski osigurao prvo mesto najboljih tenisera sveta za kraj ove godine.

Oduševljen je bio Novak još jednim svojim velikim dostignućem u karijeri, ali ne namerava da se na njemu zaustavlja - lestvica se diže iz meseca u mesec.

- Pit je neko na koga sam se ugledao kao mali, a izjednačiti upravo njegov rekord je ostvarenje sna. Nastaviću da se trudim da budem još bolji, nadam se i još uspešniji i da ću obarati još rekorda u sportu koji volim svim svojim srcem.

Podsetimo, lidersko mesto Đoković je učvrstio osvajanjem Australijen Opena, i još dva Mastersa ove godine, tron mu se zaljuljao porazom u finalu Rolan Garosa, doduše tu nije izugbio dragocene bodove, te je ostao nedodirljiv za najbliže konkurente.

- Završiti godinu na prvom mestu je najveće dostignuće u našem sportu, nešto što iziskuje od vas konstantnost u postizanju najboljih rezultata - izjavio je čelnik ATP-a Andrea Gaudenci.

- Videti da je Novak uspeo da izjednači Samprasov rekord sa šestom godinom na vrhu liste je nešto neverovatno, time je nastavio da ispisuje istoriju ovog sporta - dodao je Italijan.

Novak je još ranije oborio Samprasov rekord od 286 nedelja na vrhu ATP liste, bilo je to u septembru ove godine, a naredni ponedeljak biće mu početak 294. nedelje kao lidera svetskog tenisa. Ako na toj poziciji uspe da se održi do 8. marta naredne godine - oboriće i Federerov rekord po broju nedelja na vrhu i postaće najbolji svih vremena u tom segmentu.

Ovako je izgledao vrh ATP liste na kraju svake godine od 2010. 

2020 - Novak Đoković

2019 - Rafael Nadal

2018 - Novak Đoković

2017 - Rafael Nadal

2016 - Endi Mari

2015 - Novak Đoković

2014 - Novak Đoković

2013 - Rafael Nadal

2012 - Novak Đoković

2011 - Novak Đoković

2010 - Rafael Nadal

Video: Nestorović: Mnogo me nervira kada Srbi ne navijaju za Novaka

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Bobi

    7. novembar 2020 | 09:48

    Brejknuo si Pita. Sad on ima idola. IDEMOOOOOOO MAJSTORE...

  • Ciganin 1976

    7. novembar 2020 | 09:52

    U eri TRI NAJVECA SVIH VREMENA u zadnjih JEDANAEST godina NIJEDNOM nema,"NAJVECEG SVIH VREMENA" !!! Toliko o tome KO,JE STVARNO NAJBOLJI TENISER IKADA !!! NOVAK DJOKOVIC BEOGRAD 👑👑👑💪💪💪🏆🏆🏆🔴🔵⚪

  • ✍️

    7. novembar 2020 | 10:02

    Šta reći za našog Legendu Bravo Nole živ na bio.🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸👑👑👑👑👑🥇🥇🥇🥇🥇🥇🥇🏆🏆🏆🏆🏆🏆🏆🙏🙏🙏🙏🙏🙏❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA