Cicipas spasio meč loptu, pa zakazao obračun s Nadalom za polufinale

Andrej Rubljov ide kući posle drugog poraza na Završnom mastersu

  • 0
Britain ATP Tennis Finals Foto: Tanjug/AP

Grčki teniser Stefanos Cicipas pobedio je Rusa Andreja Rubljova sa 6:1, 4:6, 7:6 u drugom kolu ATP finala u Londonu.

Sada je jasno da će se u poslednjem kolu Cicipas i Nadal u direktnom okršaju boriti za prolaz u polufinale, dok je Austrijanac Dominik Tim siguran učesnik druge faze kao prvoplasirani iz ove grupe. Rubljov ide kući.

Rus je na 6:5 u taj brejku trećeg seta imao meč loptu, ali je odservirao duplu grešku, da bi Cicipas potom vezao još dva poena i preokrenuo rezultat.

U prvom setu Rubljov praktično nije ni postojao na terenu. Grešio je prečesto, omogućio Grku dva brejka pa se pomirio sa brzim gubitkom od 6:1.

Nije se predavao Rus, pa je u drugom setu iznenadio Cicipasa taman kada je trebalo. U 10. gemu napravio je prvi brejk i trijumfom od 6:4 odveo meč u odlučujući treći set.

Tamo je tek usledila rovovska borba. Do taj-brejka rivali su čvrsto držali svoj servis, ne dopustivši nikakvo iznenađenje. A onda, čak sedam brejkova, četiri je napravio Cicipas, naspram tri Rubljova, dovoljno da ostane "u životu" na Završnom mastersu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA