Prvi šampion u Londonu Rus, poslednji isto: Medvedev se setio Davidenka posle pobede karijere

Odigrao je vanserijski turnir

  • 2
Britain Tennis ATP Finals Foto: Tanjug/AP

Ruski teniser Danil Medvedev čestitao je Dominiku Timu na odličnom turniru u Londonu i istakao da je srećan što je poslednji šampion Završnog mastersa na tom mestu, jedan Rus.

Medvedev je pobedio Tima u finalu Završnog mastersa sa 2-1 u setovima, 4:6, 7:6 (2) i 6:4 i time je postao vlasnik, za sada najvećeg trofeja u svojoj karijeri.

On je prvo u polufinalu preokrenuo rezultat i pobedio Rafaela Nadala u tri seta, a dan kasnije je isti podvig učinio i sa Dominikom Timom.

Tokom turnira je savladao čak petoricu od deset najboljih igrača na planeti, između ostalog i Novaka Đokovića, tako da je zasluženo podigao trofej koji je lani uzeo Stefanos Cicipas.

- Čestitam ti Dominiče na svemu što si uradio u karijeri. Tvoje ime je već u teniskim istorijskim knjigama, osvojio si i Grend slem ove godine. Igraš neverovatno dobro i nadam se da ćemo imati još mnogo ovakvih mečeva. I to na velikim turnirima, kao što su polufinale US Opena, finale ovde. Čestitam i tvom timu, radite sjajan posao - rekao je Medvedev posle pobede.

Mladi Rus je zahvalio i svom timu, posebno treneru koji ga prati, Žilu Servari.

- Nikome ove godine nije bilo lako. Hvala i mojoj supruzi koja nije ovde. Ono što je Dominik možda hteo da kaže, ali je bio prekinut, obojica smo zavalni za sve što se dešavalo ovde. Teško je organizovati turnire u ovakvim uslovima - dodao je Medvedev.

On je podsetio na kraju i na nekada top 5 igrača Nikolaja Davidenka koji je osvojio titulu u Londonu 2009. godine. Tada je prvi put Završni masters preseljen u prestonicu Engleske, a od 2022. godine se seli u Torino.

- Poslednje, ali ne i najmanje važno. Od početka turnira sam ovde pričao da bi bila sjajna priča to što je ovde u Londonu, gde se igrao turnir 11 godina, prvi šampion bio Rus i da poslednji bude isto Rus.

- Zato mnogo hvala i Nikolaju Davidenku, jer je bio inspiracija za mnogo dece poput mene time što je pobedio ovde. Nadam se da ću nastaviti njegov posao. Spasiba Kolja (hvala Kolja) - zaključio je Medvedev.

Video: Đoković izgubio posle velike drame: Nole propustio priliku u tajbrejku za finale Londona

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Oki

    23. novembar 2020 | 00:00

    Koliko se ljudi raduju za ATP turnir,nismo svesni sta nam je Novak sve doprineo koliko GS.

  • 7890

    22. novembar 2020 | 23:57

    Bravo momče! Biće još pobeda, mlad si.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA