≫ 

Pilić: Federer više nije u konkurenciji za najboljeg u istoriji, bitka je između Novaka i Nadala

Pilić takođe smatra da Đokovićevi poduhvati ne zauzimaju mnogo pažnje zapadnih medija

  • 4
Novak Federer Nadal Foto: Tanjug/AP, KENZO TRIBOUILLARD / AFP / Profimedia

Legendarni trener Nikola Pilić, u čijoj Akademiji je trenirao i Novak Đoković, naveo je da Rodžer Federer ne može biti više u konkurenciji za najbolje tenisera u istoriji pošto su svi njegovi rekord ili ugroženi ili već prestignuti.

Očekuje se da 8. marta Novak prestigne Švajcarca po nedeljama provedenim na prvom mestu ATP liste, dok je Rafael Nadal poravnao njegov rekord u osvojenim Grend slemovima (20) i da je u najmanju ruku predvidljivo da će Španac i taj rekord uzeti iz Rodžerovih ruku.

- Teško je zamisliti Federera kako osvaja još jedan ili dva Grend slema. Ne kažem da on to ne može, ali je veoma teško. On sada, ne brojeći Novaka i Rafu, naspram sebe ima jedan mladi talas sjajnih telera kao što su Aleksandar Zverev, Danil Medvedev i Dominik Tim, a već ima 39 godina. Po mom mišljenju, trka za najboljeg svih vremena je spala samo na dva imena - rekao je Pilić.

Pilić takođe smatra da Đokovićevi poduhvati ne zauzimaju mnogo pažnje zapadnih medija, iako je jasno da će uskoro sigurno preuzeti jedan bitan rekord od Federera.

- To je tačno, Novak nema ta dva rekorda. Ipak, nije mi jasno zašto zapadni mediji toliko zanemaraju njegov niz provedenih nedelja na vrhu ATP liste. Ukoliko imate jednog igrača koji je proveo 300 i više nedelja na prvom mestu, to znači da je taj igrač dominantan i konstantan više od 10 godina. Zar to nije veliko dostignuće? - zapitao se Pilić.

Legendarni teniski trener takođe tvrdi da još uvek postoji razlika između velike trojke (Novak, Rodžer i Rafa) u odnosu na ostatak ATP tura, ali da je sasvim prirodno da se ta razlika u kvalitetu polako smanjuje.

- Prirodan proces je da njih trojica polako "usporavaju". Svakako, to će se desiti. Razlika između njih i ostatka se nekada merila kilometrima, sada se to svelo na centimetre, ali stara garda još uvek ima da mnogo toga da pokaže - zaključio je Pilić.

Video: Kako izgleda imanje na Kosmaju koje je Novak Đoković kupio od Karića

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • DARKO 100%

    1. januar 2021 | 16:46

    Da je Nole britanac onda bi mediji drugacije imali odnos a posto je on iz Srbije tu ide malo teze,kompleks koji im je Nole nabio svojim pozicioniranjem u sam vrh sportske elite gde zapad negleda bas blagonaklono na to ,i jos oko vakcine pokusavaju da ga slome ,a oni neznaju da je on tvrd orah vocka cudnovata😉

  • Dejan

    1. januar 2021 | 17:30

    Kad RF igra dobra onda Nadal nije u konkurenciji ili novak.Ljudi Federer I Novak igraju najblje i njihovi mecevi su najlepsi za gledanje

  • Jasr

    1. januar 2021 | 16:44

    Pa i Novak ne igra nesto dobro kao i Nadal..

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA