≫ 

Počeo takmičarski tenis u Australiji: Nina Stojanović gotovo perfektna posle izlaska iz karantina

Pred srpskom igračicom pala je Majar Šerif

  • 0
Nina Stojanovic tenis Foto: MN Press

Ako se po jutru dan poznaje, onda će ovo biti veoma dobra teniska godina za tenisere i teniserke iz Srbije. Prva koja je izašla na teren, a ujedno probila led po izlasku iz karantina (ako izuzmemo učešće Novaka Đokovića i Filipa Krajinovića na egzibiciji) bila je Nina Stojanović. Naša teniserka je odigrala odličan meč protiv Majar Šerif u prvom kolu Jara Veli Klasika, jednog od dva turnira koji prethodne Australijan openu i slavila je u dva seta – 2:0 (6:3, 6:2).

Susret je trajao svega 66 minuta, a srpska teniserka imala je sjajnu realizaciju, kako na prvom, tako i na drugom servisu. Uz to, Egipćanka tokom čitavog meča nije uspela da dođe ni do brejk lopte, što je zaista retkost u ženskom tenisu, pa se samim tim može reći da je Stojanović odigrala perfektnu partiju.

Srpska teniserka je u prvom setu napravila brejk u četvrtom gemu i on joj je bio sasvim dovoljan da reši ovaj period igre u svoju korist, pošto je iskoristila već prvu set loptu koja joj se ukazala na svoj servis. U drugom setu je bila još ubedljivija, već u prvom gemu oduzela je servis protivnici, a onda je to učinila i u trećem, povela sa 0:4 i onda samo završila započeti posao.

Nju ću u šesnaestini finala dočekati 46. teniserka na WTA listi, Danijel Rouz Kolins, koja je u prvoj rundi sa terena počistila Izalinu Bonaventuru iz Belgije u dva seta – 2:0 (6:3, 6:3). Na ovom turniru gledaćemo još jednu srpsku teniserku, Olgu Danilović, koja će u noći između nedelje i ponedeljka zaigrati protiv Gretje Minen iz Belgije, 110. teniserke na svetu.

Video: Novak Đoković igrao nožni tenis pa se zakucao u mrežu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA