≫ 

Hiljadu Novakovih emocija, polomljen reket i na kraju tuga: Srbija eliminisana iz ATP kupa

Ipak, eliminacija.... A, borba je bila zaista velika.

  • 42
Novak Đoković i Nikola Ćaćić Tanjug

Srbija ipak neće odbraniti titulu na ATP kupu. Teniska selekcija Nemačke uspela je u triler završnici da preko dublova obezbedi prolaz u polufinale i pobedi našu reprezentaciju. Novak Đoković i Nikola Ćaćić poraženi su od Jan Lenarda Štrufa i Aleksandra Zvereva sa 7:6(4), 5:7, 10:7.

Šta da se kaže. Novak je proveo preko četiri sata na terenu u dva meča, dao sve od sebe, kao i ostali momci, ali malo je falilo. Zaista malo.

Imala je srpska selekcija svoje šanse u duelu dve reprezentacije koje su savladale Kanadu i kandidovale se za prolaz iz grupe A. Prvo je Dušan Lajović imao momenat kada je mogao nešto više da uradi na otvaranju, ali je savladan od strane Štrufa koji je koristio svoje snažne servise da obezbedi bod za Nemačku.

Nakon toga, na teren je izašao Novak Đoković koji je imao prilično težak posao protiv Zvereva. Glavna zvezda tamošnjeg tenisa je dala poprilično veliki otpor, dobila prvi set, ali nakon toga se suočila sa teškom artiljerijom najboljeg tenisera sveta, te su dublovi morali da odluče pobednika.

Znalo se da Novak neće propustiti priliku da igra za Srbiju, a uz njega je stao Ćaćić. Šanse su porasle kada je došla informacija da na drugoj strani neće biti Kravica i Misa, kombinacije koja je aktuelni šampion Rolan Garosa, već Zverev i Štruf.

Ipak, i tako su dva skoro dvometraša bila u blagoj prednosti što se videlo upravo posle prvog seta. Nemci su se držali do taj-brejka kada su u krucijalnim momentima prelomili i poveli sa 1:0.

Malo je naš dubl izgledao letargično u drugom setu, ali i takvi su gurali prilično dobro sve do petog gema kada su umalo bila otvorena vrata povratka. Četiri brejk lopte, ali nijedna konvertovana. Tu Novak nije mogao da kontroliše emocije, polomio je reket kod boksa, a sudija Ramos je dodelio opomenu.

Kakav je to bio drugi set, za sećanje i veliko slavlje naših. Probudili su se Novak i Nikola u pravo vreme, uspeli da prelome u svoju korist i da se vrate u pravi čas. Ipak, to nije bilo dovoljno.

Zaista su se naši borili, imali čak tri poena prednosti u odlučujućoj borbi, ali Nemci su bili pribraniji u ključnim momentima, te su mogli da proslave na kraju. Iako bi bilo zasluženo i da su naši pobedili.

Tok meča:

Treći set:

10:7 - U momentu je sve izgledalo sjajno - vođstvo od 3:0 i uz brejk prednost, ali onda dolazi jedan loš period koji su Nemci iskoristili i otišli na velikih 8:4. Nakon toga, kratak trzaj, ali nedovoljan. Nemci idu dalje.

Drugi set:

7:5 - Set za Novaka i Nikolu, set za Srbiju! Pa ovo je drama kada u jednom poenu staje brejk sa jedne, a set lopta sa druge strane. Naši su na 40:40 tri puta morali da smečuju i Srbija poravnava!

6:5 - Breeeeeejk Srbija! Koliko je naš dubl izgledao bolje na terenu! Zbunjeni Nemci su na kraju i završili gem duplom servis greškom - evo prilike da se vratimo u meč!

5:5 - Kakva četiri poena je odigrao Ćaćić! Novak je sada gestikulirao malobrojnoj publici da stane uz našu selekciju. I dalje smo u igri!

4:5 - Ponovo Nemci dolaze do vođstva.

4:4 - Stiče se utisak da su naši sve uigraniji, ali Novak je i dalje mislim u onoj propuštenoj prilici.

3:4 - Ćaćić je bio pod teškom paljbom i servisima koje je jedva vraćao. Teško je zaustaviti visoke Nemce koji ponovo dolaze do prednosti.

3:3 - Pomalo je podsećalo na nastavak letargije (0:30), ali naši su se momentalno probudili, zaboravili šta se desilo u prošlom gemu i poravnali.

2:3 - Pa ovo nije moguće... Četiri brejk lopte su naši propustili. Đoković je polomio reket u besu zbog propuštenih prilika.

1:2 - Čini se da bi srpska selekcija mogla da ima šansu, ali za sada nije dovoljno.

1:1 - Solidna igra i Srbija prati Nemačku.

0:1 - Nemci imaju jasan put, na našima je da pokušaju to da zaustave.

Prvi set:

7:6 - Set ide Nemačkoj... Sa četiri mini brejka stiglo se do 3:3. Naši su se zaista borili, imali sjajnu priliku na 4:4, ali od tog momenta Nemci su uspeli da povežu sve do kraja i da osvoje prvi set.

6:6 - Bilo je ovde šanse da se dođe do brejk lopte, ali loptica je završila na 40:30 tik izvan osnovne linije. Taj-brejk sledi.

6:5 - Dobar Ćaćić! Izgleda da se Nikola prilagodio okolnostima i sada već prilično sigurno vlada svojim servisom. Srbija sa nulom dolazi do novog vođstva i obezbeđuje taj-brejk.

5:5 - Nemci bez problema otklanjaju opasnost gubitka seta, iako je možda u nekim poenima bilo prilike da se napravi nešto više.

5:4 - Od gotovog su naši napravili veresiju - stigli su na 40:0, a onda dve greške koje su mogle da zakomplikuju stvar, ali je Đoković asom sredio stvar.

4:4 - Umalo da naši zakuvaju, ali nemački dvometraši ipak sustižu.

4:3 - Ćaćić odrađuje ponovo svoj deo posla. Nemci imaju još uvek problema u komunikaciji, ali i tako prete. Za sada, bezuspešno. Ponovo smo u vođstvu.

3:3 - Možda malo konfuzno je srpski dubl odigrao, ali je pohvatao konce i prišao na poen od brejk lopte. Nemci se oslanjaju na servis i taj šablon im za sada dobro radi.

3:2 - Posle uvodnih problema i brige (0:30), Novak je vezao tri dobra servisa. Ipak je stigao djus, što je ujedno i brejk lopta, ali naši su preživeli.

2:2 - Još drži Zvereva dobar servis iz singla sa Novakom, tako da rešava svoj deo posla na najbolji mogući način.

2:1 - Odlično se pokazao Ćaćić. Jedan lob i jedno "probijanje" Štrufa, ali trebaće vremena da "kliknu" on i Novak.

1:1 - Štruf je bio naredni na servisu. Bilo je poteškoća, naši su osvojili dva poena i čini se da bi Zverev mogao da bude slabija karika.

1:0 - Bez izgubljenog poena na servis Đokovića! Ovo obećava, ali polako, tek je start.

Pre meča:

Novak i drugovi se nalaze u grupi A gde su još Kanada, koja je već pretrpela dva poraza, i Nemačka, sa kojom će naši igrati za prolaz dalje.

Lajović nije uspeo da savlada Štrufa iako je vodio u setovima. Duci je mogao da prelomi u svoju korist susret u drugoj deonici, ali je sve otišlo u onom smeru koji je na kraju Srbiju dovelo do ivice eliminacije. Nakon toga, Đoković je izašao na teren i nakon višečasovne borbe prelomio protiv Zvereva.

Ko pobedi u dublu ide u polufinale gde čeka selekcija Rusije.

Srbija je prvog dana turnira ukrstila rekete sa kanadskom selekcijom i slavila sa 2:1. Prvo je Miloš Raonić bio bolji od Dušana Lajovića, onda je stigao preokret srpskog tima pošto je Novak Đoković prvo savladao Denisa Šapovalova, a onda i u dublu sa Filipom Krajinovićem u dva seta nadjačio kombinaciju Raonić - Šapovalov.

Nemci su takođe bili bolji od Kanade, ali odmah posle dva singl meča, tako da se dubl nije ni igrao.

Video: Kakvu mašinu vozi Nole: Ima 1.020 konjskih snaga, košta oko 110.000 evra i liči na betmobil

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Мики

    5. februar 2021 | 07:45

    Реалност је да сем Ђоковића ми немамо другог квалитетног тенисера са устаљеним резултатима у репрезентацији,зато смо изгубили

  • Kako

    5. februar 2021 | 08:03

    "veliki stručnjak" Troicki nije pomogao savetima? 😂😂😂

  • VASKE

    5. februar 2021 | 08:40

    TAKO IM TREBA, TROICKI ZA TRENERA, BAŠ SMESNO.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA