I ostali Srbi dobili rivale na Australijan openu: Đere najgore prošao, Nadal protiv dvojice naših?

Lajović teoretski može i na Novaka u četvrtfinalu...

  • 2
Laslo Đere, Dušan Lajović, Filip Krajinović Foto: MN Press

Novak Đoković odbranu titule na Australijan openu započinje od duela sa Francuzom Šardijem, a svoje protivnike na prvom ovosezonskom Grend slemu saznali su i ostali srpski predstavnici u muškoj konkurenciji.

Najgore je prošao Laslo Đere koji će na već startu igrati protiv Rafaela Nadala. Srpski teniser će igrati meč prvog kola protiv legendarnog Španca, a pobednik tog meča će na megdan boljem iz susreta Viktor Toricki - Majkl Mo.

Tako bi Nadal mogao da igra protiv dvojice Srba već na startu turnira ako (kao što se očekuje) odradi svoj deo posla.

Filip Krajinović je kao 28. nosilac izvukao "laki luzera" Robina Hasea, a u trećem kolu bi mogao da igra protiv 4. nosioca Danila Medvedeva. U drugom kolu eventualno rivali bi mu bili Pablo Anduhar ili Kventin Halis.

Dušan Lajović startuje u Melburnu protiv Sergeja Stahovskog kao 23. nosilac, a pobedom bi igrao protiv Bedenea ili Bublika, dok bi u trećem kolu mogao da ga sačeka Gael Monfis. Tako bi Lajović teoretski mogao i na Đokovića u četvrtfinalu, ali bi za to morao i preko Monfisa pa potom i preko Zvereva.

Miomir Kecmanović će igrati u prvom kolu protiv Kamila Majhržaka, a ako proše dalje potencijalni protivnik mu je 32. nosilac Adrijan Manarino, a onda ga u trećem kolu čeka Saša Zverev.

Dakle, dosta izazova i za naše ostale predstavnike u Australiji, pa ko zna možda neko uspe da iznenadi i zadivi teniski svet.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Realno

    5. februar 2021 | 09:29

    Laslo Đöre će da pobedi Nadala.

  • muamer

    5. februar 2021 | 15:01

    Đere ne može pobijediti Rafu i da mu Nolo i Troicki pomognu na terenu

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA