≫ 

Veliko srce Novaka Đokovića: Sakupio 250.000 evra za otvaranje još dva vrtića u Srbiji!

Još jedna uspešna humana misija najboljeg igrača sveta

  • 3
novak đoković Foto: Fondacija Novak Đoković

Novak Đoković najbolji svetski teniser nastavlja sa humanitarnim radom svoje organizacije, koja se pre svega orjentisala za pomoć deci i njihovom odrastanju.

Preko 1000 ljudi iz više od 30 zemalja je podržalo kampanju. Donacije su mogle da se uplate i putem SMS-a, tako da je stiglo čak 2000 poruka, a skupljeno je dodatnih 180.000 evra, za ukupno 250.000 koliko su planirali za otvaranje dva vrtića u selima u Srbiji.

- Uz podršku više od 1000 velikodušnih pojedinaca i kompanija, uspešno smo realizovali još jednu donatorsku kampanju “Sezona darivanja” tokom koje je prikupljeno preko 100 hiljada evra za izgradnju i opremanje vrtića u selima u Srbiji - rekla je Jelena Đoković direktor humanitarne organizacije novakdjoković.

Novak i Jelena Đoković, inspirisani gestom svih koji su se pridružili kampanji, odlučili su da svojim ličnim sredstvima dupliraju prikupljenu sumu, čime će za obnovu i rekonstrukciju vrtića u selima Vajska i Ljubiš u narednom periodu biti na raspolaganju 216 hiljada evra.

Zahvaljujući Sezoni darivanja, selo Ljubiš dobiće svoj prvi vrtić! Deca iz ovog malog mesta više neće morati svakodnevno da prelaze oko 5 km da bi mogla da se druže i uče zajedno.

Porodice će biti dodatno motivisane da ostanu, a selo Ljubiš neće pasti u zaborav. Nastaviće da živi kao rodno mesto nekih novih pesnika, naučnika, muzičara ili doktora.

Video: Kakvu mašinu vozi Nole: Ima 1.020 konjskih snaga, košta oko 110.000 evra i liči na betmobil

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • teorija zavere

    10. februar 2021 | 00:38

    Pitanje za kriticare koji stalno pominju da Novak ne placa porez u Srbiji - sta je bolje, da pare od poreza idu u budzet pa da ih pojedu politicari ili da se direktno da novac nekom selu za konkretan projekat?

  • Sladak život

    10. februar 2021 | 00:08

    Predlažem da se pokrene dobrotvorna akcija da se deci sa dijabetesom nabave najnovije insulinske pumpe sa sistemom zatvorenog kruga koje su automatizovane i poboljšavaju sigurnost i kontrolu dijabetesa jer automatski u kompletu sa senzorom mere i koriguju nivo šečera. Cena po komadu je oko 4000 evra. RFZO nema novca za tu namenu tako da i dalje nabavlja insulinske pumpe koje su već prevaziđene i senzore koji su neprecizni i moraju da se kalibrišu bockanjem prstiju najmanje 2-3 puta dnevno a kad su netačna merenja i više puta. Na žalost to je tako.

  • Nemanja

    10. februar 2021 | 00:50

    Nole pomazi samo velike porodice jer to je spas za srbiju mani se skola i vrtića to nek radi država

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA