≫ 

Neumorni Duci: Lajović spasavao set lopte i posle tri sata eliminisao Bublika za treće kolo AO!

Duci krči put kroz Australijan open, pao je i Kazahstanac

  • 2
Dušan Lajović Foto: Tanjug-AP

Srpski teniser Dušan Lajović domogao se trećeg kola Australijan opena pošto je sa svog puta sklonio i kazahstanskog predstavnika Aleksandra Bublika sa 6:4, 7:6(4), 4:6, 6:3.

Preokreti, drame, spasavanje sedam set lopti - sve je to Lajović preživeo i uspeo da posle još jednog maratona produži korak dalje na prvom Grend slemu u sezoni.

Srpski teniser nije pokazivao znake umora nakon dugog meča sa Stahovskim (3:2) na startu turnira, iako je ovaj sa Bublikom obilovao dugim poenima i brejk loptama. Došao je Dušan prvi do brejka u petom gemu, a onda do još jednoga u sedmom, što je garantovalo uzimanje prvog seta. Ipak, ne bi Lajović bio Lajović da ne produži sebi malo muku, pa je protivniku dozvolio da uz samo jedan uzeti poen priče ponovo na gem zaostatka. Ipak, skupio je snagu i sa četiri vezana poena kompletirao vođstvo u setovima.

Duci je nakon krucijalne prednost ušao u jedan status kvo sa protivnikom u prvih šest gemova (3:3), a onda je počelo da puca sa obe strane. Prvo je Bublik stigao do brejka, a Lajović mu je uzvratio istom merom sačuvavši jednu brejk loptu. Ali, to nije bilo ništa kroz šta je srpski predstavnik prošao. Kazastanac je u 10. gemu imao pet prilika da završi set, pa u 12. još jednu, ali ništa od toga nije iskoristio, pa je osveta pokucala na vrata u taj-brejku koji je Dušan rešio u svoju korist.

Popustio je Lajović u trećem setu, ali je sve to nadomestio već u četvrtom kada je zadao i odlučujući udarac protivniku koji je morao pognute glave da napusti teren u Melburnu.

Našem teniseru se žreb prilično otvorio shodno tome da ima prilično izgledne prilike da ode još dalje. Sledeći protivnik će mu biti tek 87. igrač sveta Pedro Martinez koji je posle preokreta bio bolji od Emila Rusuvuorija 1:6, 6:3, 6:2, 7:6(5).

Pre meča:

Duci je na startu turnira u Melburnu odigrao jedan maratonski duel sa Sergejom Stahovskim iz Ukrajine i uspeo da ga prelomi u petom setu. Iako se ne čini da je Dušan u dobroj formi, ipak je blagi favorit protiv Bublika.

Kazahstanac je, sa druge strane, savladao Aljaža Bedenea u prvoj rundi takmičenja sa 3:1, ali i pored te pobede, evidentno je da na startu ove sezone igra toplo-hladno.

Lajović i Bublik do sada nisu igrali niti jedan zvanični međusobni susret. Kazahstanski predstavnik je ponovio uspeh iz 2017. godine kada se takođe plasirao u drugo kolo Australijan opena.

Video: Čekaj, na šta tačno misliš kad kažeš da sam frustriran?! Novak sasekao pitanje novinarke

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA