≫ 

Eliminisana Olga Danilović: Ništa od novog ličnog rekorda i trećeg kola Australijan opena

Nije ovo bio Olgin dan

  • 6
Olga Danilovic Foto: ATA Images

Srpska teniserka Olga Danilović nije uspela da dodatno popravi rekord karijere i plasira se u treće kolo Australijan opena pošto je eliminisana od strane američke predstavnice Šelbi Rodžers sa 6:2, 6:3.

Olga se prvi put plasirala u drugu rundu jednog Grend slema, napravila je veliki uspeh pobedom nad Petrom Martić, ali je poklekla na sledećem zadatku protiv, na papiru, slabije protivnice od hrvatske veteranke.

Od samog starta je Danilović bila van ritma, za samo 10 minuta je već bila u minusu dva brejka i morala je da juri protivnicu koja je sigurno hitala ka osvajanju prvog seta. Nada je stigla u četvrtom gemu kada je Olga oduzela servis protivnici (3:1), ali je ova odmah uzvratila istom merom i tako lagano prišla na korak od pobede (6:2).

Nije se mnogo toga promenilo u pristupu igre kod naše teniserke, nije joj pomogla ni malo duža pauza između setova, pa je nastavila da se muči na svom servisu, doduše, sa mnogo više borbe i htenja da ga i sačuva.

Stalno je, mic po mic, osvajala svoje gemove, uspevala povremeno da bude rezultatski ispred Rodžers, ali je Amerikanka isuviše lako odrađivala svoj deo posla što je bilo krajnje frustrirajuće.

Na kraju, brejk je stigao u sedmom gemu kada je Olga taman toliko popustila da Rodžers može da pređe u vođstvo i u drugom setu (4:3), a na kraju i završi meč.

Rodžers će nastaviti takmičenje protiv pobednice susreta Anet Kontavajt i Heder Votson.

Drugi set:

5:3 - Trzaj Danilovićeve i momenat kada je i moglo da dođe do nekog zaokreta i impulsa u igri (30:30), ali završnica ponovo pripada američkoj igračici. Olga servira za ostanak u meču.

4:3  - Brejk Rodžers... E, sada, nije bilo spasa pod novim pritiskom protivnice koja je još jednom, po ko zna koji put, došla do brejk lopte, ali sada nije oklevala, te je konvertovala za veliki korak ka pobedi.

3:3 - Prvi put je naša teniserka uspela pošteno da pripreti, stigla je do 30:30, ali je usled dugih razmena izgubila snagu, a u tome i dva poena, pa je Rodžers ponovo u egalu drugog seta.

3:2 - Ponovo je preživela Olga i ponovo je imala loptu da izgubi svoj servis, ali sve dok je u igri, dobro je.

2:2 - Baš je raspoložena Amerikanka i to pokazuje, pre svega na svom servisu. Sada je izgubila samo jedan poen. Novi pritisak na Danilović.

2:1 - Na ivici je srpska teniserka da pretrpi brejk, uvek visi u vazduhu, ali je ponovo preživela.

1:1 - Rodžers je još uvek otporna na svom servisu. Ponovo uzima gem bez izgubljenog poena.

1:0 - Dobro je, nema brejka... Nije Olga pronašla ritam ni nakon nešto duže pauze između setova, ali je uspela da se nakon velike bitke odbrani od dve brejk lopte i uzme prvi gem.

Prvi set:

2:6 - Rodžers je u ritmu i ne dozvoljava Danilović da se primakne. Prvi set pripada Amerikanki posle samo pola sata igre.

2:5 - Malo muke, ali Olga smanjuje prednost protivnice. Nije se suočila sa brejk loptama, što je korak napred.

1:5 - Amerikanka bez izgubljenog poena dolazi na korak od osvajanja prvog seta.

1:4 - Ponovo brejk za Rodžers... Imala je Danilović veoma dobru šansu da dođe samo na gem razlike i da krene sa pravim pritiskom, ali je prokockala dve gem lopte, dozvolila jednu priliku protivnici da vrati dva brejka prednosti, što je američka predstavnica oberučke prihvatila.

1:3 - Vraća Danilović jedan brejk! Iako je odavala utisak da neće moći mnogo toga da uradi u prvom setu, srpska teniserka je isparirala protivnici, ispratila je rezultatski do 30:30, a onda i na 40:30 realizovala šansu za nadu u bolji razvoj situacije.

0:3 - Gubi Olga ponovo servis... Jednostavno, nije Srpkinja dobro proračunala i skautovala protivnicu koja je furioznom igrom došla do dve šanse za brejk, od kojih je iskoristila drugu.

0:2 - Potvrđuje Rodžers prednost brejka uz samo jedan izgubljeni poen. Nadamo se boljoj igri u nastavku.

0:1 - Brejk za Rodžers... Veoma loš start za Danilović. Izgleda da se naša teniserka nije upotpunosti zagrejala za duel sa Amerikankom, pa je sa nulom pretrpela brejk.

Pre meča:

Olga se u Australiji prvi put plasirala u glavni žreb jednog Grend slem turnira, a na debiju na velikoj sceni je odmah napravila uspeh shodno tome da je u tri seta savladala hrvatsku veteranku Petru Martić.

U kvalifikacijama je izgubila samo jedan set, dok je na jednom od turnira u Melburnu ispala eliminisana na startu od Belgijanke Minen.

Naša predstavnica će igrati protiv Rodžers koja je prilično dobro ušla u ovu sezonu, dogurala do četvrtfinala Jari Vali turnira u Melburnu gde je tek eliminisana od prve teniserke sveta Ešli Barti. Nakon toga, sigurna je bila u prvom kolu bez izgubljenog seta i sada 57. teniserka sveta dolazi na megdan Olgi.

Njih dve su već imale jedan okršaj u dosadašnjem toku karijere i on se desio u Hjustonu 2019. godine kada je Danilović slavila sa 6:3, 7:6(3).

Video: Marijana morala da silazi na teren da reši problem: Novo ludilo Nika Kirjosa i klinč sa Srpkinjom

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zoran

    11. februar 2021 | 08:18

    To je to. Nije mogla da spava od uzbudjenja zbog pobede nad mnogo boljom rangiranom teniserkom u glavi je bila samo ta pobeda nije mogla da se resetuje i to ostavi po strani i kraj.

  • lule

    11. februar 2021 | 07:21

    Ma vazno da je “najlepsa” u Melburnu!

  • Lejla

    11. februar 2021 | 08:12

    Prvo skoči, pa reci op...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA