Čuveni teniski stručnjak sumnja da Novak folira: "Ne bi mogao tako da se kreće i udara lopticu"

Trener Serene Vilijams pridružio se onima koji su skeptični kada je u pitanju ozbiljnost povrede najboljeg tenisera sveta

  • 45
Patrik Muratoglu, Novak Đoković Foto: Tanjug/AP, Eurosport

Patrik Muratoglu, trener Serene Vilijams, pridružio se grupi teniskih stručnjaka i igrača, koji sumnjaju u ozbiljnost povrede Novaka Đokovića.

Muratoglu je rekao da je Novak protiv Raonića izgledao dobro na terenu i da je lepo videti ga da se tako dobro nosi s povredom.

- Sjajna borba Novaka protiv vrlo dobrog Raonića. Sjajno je videti da se tako dobro nosi s povredom. Želimo da ovaj kraj turnira bude toliko obećavajući kao što izgleda trenuto uz okršaj šampiona i budućih šampiona - rekao je Muratoglu, a zatim se detaljnije osvrnuo na samu povredu Đokovića i iskazao sumnju da je u pitanju kidanje mišića, kako je u prvi navrat rekao Đoković posle pobede nad Fricom.

- Ne kažem da nije povređen, verovatno ima nešto, ali to ne liči na kidanje mišića, inače ne bi mogao da se kreće i udara tako.

Takođe, dao je i interesantnu izjavu da pojedini igrači vole da imaju malo bolova, jer tako smanjuju pritisak.

- Mnogi igrači vole da imaju malo bolova, jer to smanjuje pritisak. A sada govorimo o šampionima. A šampioni nikada ne izbegavaju pritisak. Oni to prihvataju, prihvataju i nauče da se nose sa tim - istakao je Muratoglu.

Podsetimo, Muratoglu nije jedini koji je iskazao sumnju u ozbiljnost Novakove povrede, pre toga su skeptične komentare uputili Tejlor Fric, Rafael Nadal, Stefanos Cicipas, Nik Kirjos, Tanasis Kokinakis, Tod Vudbridž, a i mnogi novinari koji su čitavu konferenciju posle meča sa Raonićem potrošili na pitanja o povredi i detaljima oporavka.

Đoković je posle toga, u razgovoru sa srpskim novinarima rekao da je svestan licemerja zapadnih medija u poređenju sa situacijom kada je prošle godine Federer povređen pobedio Tenisa Sandgrena, ali je istakao da ga to ne može slomiti.

Podsetimo, Novak Đoković u četvrtfinalu Australijan opena igra protiv Aleksandera Zvereva u utorak poslednji meč u noćnom programu Rod Lejver arene, što neće biti pre 10.30 po vremenu u Srbiji.

Video: Neverovatna konferencija Novaka, sva pitanja o povredi: Nije otkrio napadnim novinarima svoje stanje

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Косингас

    15. februar 2021 | 10:11

    Чекај, Новак фолира... А, прошле године из истог разлога Федерер буде херој, он не фолира. Која сте ви багра са Запада?! Она трула, распала!

  • W

    15. februar 2021 | 09:55

    Na kraju će ga optužiti za doping i uzeti mu sve titule! :( Nole, čuvaj se, ovi nisu nimalo naivni! Tačno znaju šta rade!

  • Milica

    15. februar 2021 | 10:12

    A kad Nadal menja krv, izostaje, folira stalno, kad Federer preskače sve turnire gde nije velika lova, vadeći se na razne rehabilitacije, to je ok, samo Novak svima smeta. Ko li ih sve plaća da ga toliko blate i prozivaju. Normalno da se zna. Tajni račun ili koverta na ruke, pa proziva, piši, blati, vređa na terenu i iz publike, ista je sve to kuhinja. Samo da Novak ne bude najbolji, znaju da je emotivac i tu ga udaraju. Napred Novače, ne obaziri se na ovakvu orkestriranu hajku na tebe.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA