ATP napravio promene i zaštitio Federera: Švajcarac nije igrao godinu dana, a ostaje mu 800 poena

Dosadašnji sistem bodovanja uz male izmene važiće do avgusta

  • 14
Rodžer Federer, Roger Federer

Foto: Shutterstock

Koronavirus napravio je pometnju i na početku nove teniske sezone. Prvi Gren slem u Australiji kasnio je gotovo mesec dana, a morao je da bude održan uz stroge mere karantina. ATP je zbog svega zasedao i odlučio da donese nove promene u sistem bodovanja, a ujedno će finansijski pomoći teniserima koji se nalaze na nižim pozicijama.

Naime, pre svega će se produžiti sadašnji sistem bodovanja u kojem se teniserima računaju najbolji rezultati iz poslednjih godina i to će važiti sve do 9. avgusta 2021. godine. Najviše će to na ruku ići Rodžeru Federeru, koji faktički neće ni igrati, a poeni će mu ostati u vlasništvu.

Rezultati turnira koji su odigrani od 4. marta do 5. avgusta 2019. godine, a koji nisu održani 2020. godine važiće još 365 dana. Međutim, novina je da će biti priznato samo 50 procenata bodova. To znači da će teniserima ostati upisan ili rezultat koji ostvare na ovom turniru ili onaj iz 2019. godine umanjen za 50 odsto, računaće se onaj bolji.

To znači da će Majami i Indijan Vels iz 2019. godine donositi bodove Rodžeru još godinu dana, a rezultati sa Rolan Garosa, Kicbila, Hamburga i Rima će takođe biti u obračunu još isto toliko, pošto su turniri pomereni i nisu igrani u standardnim terminima.

Pretpostavlja se da će normalno računanje biti vraćeno 16. avgusta 2021. godine na Mastersu na Sinsinatiju, ako nas korona do tada konačno ostavi na miru i sport se vrati u normalne tokove. Kada govorimo o Indijan Velsu i Majamiju, Novaku će ovde ostati zagarantovanih 62,5 poena, baš kao i Danilu Medvedevu.

Ipak, dva imena posebno odskaču – Dominik Tim može da se nada da će mu ostati 505 poena sa oa dva turnira, dok će Rodžer Federer sačuvati neverovatnih 800 poena. Ispostaviće se da je gotovo godinu dana bio van terena, a da će mu ti poeni ipak ostati u vlasništvu i da će zbog njih ostati među najboljih deset.

Video: Stanković posle pobede nad TSC: Prvo poluvreme najgore poluvreme od kada sam tu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Argos

    3. mart 2021 | 19:58

    Kako rade samo da ostane medju 10 jel je gotov,zapadna govna to su najgori narod najkriminalisticki i rasisticki orijentisani a pogotovo Svajcarci oni su najgori rasisti

  • Istina

    3. mart 2021 | 20:10

    Sramota je šta zapadnjački fašisti rade, na sve moguće načine pokušavaju da omalovažavaju Noleta koji je daleko najbolji teniser svih vremena. Sad Pederera pokušavaju da ga ostave na visokoj poziciji ATP liste ali njegovo je prošlo. Mogu da duvaju Noletu.

  • Др

    3. mart 2021 | 19:52

    Најбоље би било ,не само да задржи, већ да му сутра повећају ,таман да се врати један дан на прво место , да му Ђоковић не би оборио рекорд!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA