≫ 

"Ko ima mozga, shvatio je": Duci o hajci na Novaka, selektoru Troickom, kako je izludeo Medvedeva...

Lajović je apsolvirao momente iz Australije, Roterdama i Monpeljea, kao i sve aktuelne teniske priče iz ove godine

  • 3
Medvedev, Novak,  Dušan Lajović intervju Foto: Tanjug/AP, Profimedia/Alamy, AFP

Tiho, skoro pa nečujno, Dušan Lajović radi i brani boje Srbije u svim uglovima sveta i na svim teniskim borilištima. Duci je dobro odradio dosadašnji deo sezone, prošao do osmine finala Australijan opena, pobedio zvanično drugog igrača sveta Danila Medvedeva u Roterdamu, a za Telegraf je podelio utiske skupljene od starta godine.

- Dobro sam igrao na Australijan openu, nakon toga sam pobedio Medvedeva u Roterdamu, što je opet super pobeda, ali drugi meč sam odigrao loše. To je tenis. Mislim da sam dobro igrao ove godine, sada je jako teško planirati bilo šta zbog cele situacije. Zadovoljan sam imajući u vidu da nismo imali dva i po meseca mečeve.

Kako se snašao Viktor Troicki na poziciji srpskog selektora, bio si pod njegovom palicom na ATP kupu?

- Mislim da se dobro snašao, nezgodno je bilo što je bio u ono teškom kovid karantinu, morao je da igra i one teške mečeve, prilično se izmorio. Što se tiče same njegove uloge, smatram da je skroz dobro podneo, a sa naše strane, mislim da su svi zadovoljni njime.

Dušan Lajović, Viktor Troicki, Goran Ivanišević, ATP Kup 2021 Viktor Troicki slavi tokom meča Srbije na ATP Kupu, uz Dušana Lajovića i Gorana Ivaniševića u pozadini; Foto: Profimedia/AFP

Zašto se digla tolika hajka na Novaka nakon "pisma" kojim je samo apelovao na pomoć kolegama u Australiji?

- To su bile već neke političke stvari, ali onaj ko ima imalo mozga, mogao je da pročita njegovu izjavu i da shvati da je to molba, a ne nekakav zahtev. Ne za njega, već za druge kojima je to bilo i potrebno, ali se to na kraju uvek izokrene u medijima. Ne bih previše davao značaja tome.

Posle Melburna si stigao u Evropu - Monpelje i Roterdam?

- Inače sam posle Australije išao stalno u Južnu Ameriku, ovo je prvi put da sam išao na te turnire zatvorenog tipa u Evropi. Izgubio sam jedan meč u Monpeljeu gde sam bio favorit, a onda sam u Roterdamu dobio jedan gde nisam bio favorit. Mislim da je to sledeći zadatak, da napredujem u dvoranama na betonu, moraću da prelomim u glavi da i tu mogu dobro da igram. Bila je borba na Bliskom istoku, igrači se zamaraju zbog tih "bablova", nikad ne znaš gde je ta granica, kad hoćeš da pukneš i ne možeš više. Ali, dok god se osećam ovako dobro, nema potrebe da pravim neke veće pauze. Krenulo je dobro.

Zašto je Medvedev toliko opasan?

Dušan Lajović, Danil Medvedev, ATP Kup Dušan Lajović prima čestitke od Danila Medvedeva u Roterdamu; Foto: Profimedia/AFP

Pobeda protiv Medvedeva u Roterdamu, možeš li da nam iz prve ruke kazati šta to Rusa čini toliko ubojitim?

- Odigrao sam kvalitetan meč, imao sam prostora da igram svoju igru i uglavnom, kada osećam da mogu da dobro odigram, javljaju mi se šanse. Možda mu malo ne odgovaram. U prvom setu sam igrao kvalitetno, u drugom je on malo izgubio rešenja, to se meni desilo u meču protiv Borne. Veoma je opasan igrač, dobro se kreće za svoju visinu, igra dobro iz odbrane, popravio je napad... Mislim da je on jedan od boljih ritern igrača. Ako bi rekli da je Nole najbolji, on je tu na jedno-dva mesta od njega. Teško mu je ostvariti as, sve stiže, sve dohvati, ima jako malo mana koje mogu da se ekploatiše.

Danil Medvedev, ATP Roterdam Lajović je u Roterdamu partijom izludeo Medvedeva, koji je od besa lomio reket; Foto: Profimedia/Alamy

Čini se da ti malo fali da odeš još nekoliko stpenica napred na ATP listi?

- Najviše radim na mentalno-emotivnom stanju pored ostalih tehničkih stvari. To je ono što bi mi dalo da pobedim svoje emocije na terenu, mislim da mi je to aspekt u kojem mogu da napredujem. Upravo to može da napravi razliku gde sam sada i gde mogu da budem. Iskreno, verujem da ovo nije moj maksimum.

Dušan Lajović Gestikulacija Dušana Lajovića tokom meča; Foto: MN Press

Sada već spadaš među iskusnije igrače na turu, da li bi nekoga istakao od "Nju Gen" igrača?

- Pa, eto Andrej Rubljov igra veoma dobro, trebalo bi još da napravi neki proboj na Grend slemu protiv Top igrača, iz "velike trojke". Karakteristično je da ti mladi nisu konstantni kao igrači starijeg kalibra. Problem je što imaju veliku verovatnoću da "kiksnu" nego što se to nekada dešavalo kod Davida Fererera, Huana Martina Del Potra pre povrede... Ko uspe da se izoluje od toga, napraviće korak napred.

Novak je proslavio veliki rekord...

- To što Nole radi će bilo ko i bilo kada teško oboriti. Mi koji smo iz Srbije bi trebalo to da cenimo, jer je to istorija koja je njegova, a onda i srpskog tenisa. Ako uspe da obori rekord i u Grend slem titulama, onda je to stvarno već fascinantno.

Novak Đoković, Danil Medvedev Novak Đoković sa peharom na Australijan openu; Foto: Tanjug/AP

Trka Novak, Rodžer, Rafa - ima li Nole šansu da ih stigne po osvojenom broju Grend slemova?

- Naravno da ima. Trenutno su u prednosti Nole i Rafa zbog godina i videćemo kako će se Rodžer vratiti. Da li će moći da igra, ali svako od njih trojice ima tu šansu, mi se nadamo da će to biti Nole. Imaju ogroman pritisak kako se polako bliži kraj karijera i što se više trka zahuktava - zaključio je Duci.

>>> Inter gazi i deluje da ga ništa ne može zaustaviti na putu do dugo čekane titule. Pa ni Torino kojem gostuje danas u 15.00. Kvota na dvojku je 1,43, a na kombinazziju 2&3+ 2,00. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za Torino – Inter.

Video: Novak na znamenitostima Beograda u čast istorijskog uspeha

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • joco

    14. mart 2021 | 09:21

    Ovi nasi teniseri stvarni i kao ljudi su ok.Ni trunke zavisti naprotiv samo uce od Nola i zato uspevaju sve vise..

  • Vuk

    14. mart 2021 | 11:32

    Nije ovo hajka na Novaka, nego hajka na PRAVOSLAVLJE!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA