Đoković se dotakao problema: "Za Rolan Garos je odlaganje dobra odluka, ali za ostale turnire nije"

Srpski teniser se zapitao šta će ATP uraditi tim povodom

  • 0
Novak Đoković Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

Drugi Gren slem turnir u sezoni, Rolan Garos je pomeren za nedelju dana. Iz sveta tenisa uglavnom zbog toga stižu kritike na račun organizatora turnira, jer sve preti da poremeti sezonu na travi, koja se faktički nadovezuje na najveći turnir u Francuskoj.

Sličnog stava je naš najbolji teniser, Novak Đoković koji je pred početak predstojećeg Mastersa u Monte Karlu govorio da bi ta odluka stvarno mogla da napravi haos i upitao se ša će ATP tim povodom uraditi.

- Nisam u francuskoj federaciji ili Vladi da razumem šta se dešava u Parizu i šta su razlozi za to, ali moramo to da prihvatimo i nastavimo dalje nadajući se da će turnir biti odigran na kraju. To želimo, prošla godina je bila specifična jer je bilo hladno u oktobru, ovoga puta će biti pomereno za nedelju dana. Jedan od razloga za olakšavanje mera je i nada da će biti malo više publike, ali kad god pomeriš turnir za nedelju dana - to pokvari ceo kalendar – istakao je Novak.

Onda se zapitao kako će se to uopšte rešiti čelni ljudi iz ATP-a, pošto su sa Vimbldona jasno naglasili da nikakvo pomeranje ne dolazi u obzir. To znači manji manevar za preostale turnire na travi, koji bi morali možda i da se poklapaju.

- I to će biti veliki izazov za ATP. Kad god se tako nešto desi, to poremeti sve turnire, Vimbldon, pa sve ostale turnire na travi. Iz perspektive Gren slema je to dobra odluka, ali ATP turniri će patiti – istakao je Đoković.

Video: Đorđe Đoković otkrio koje teniske zvezde dolaze u Beograd na Serbia Open

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA