≫ 

Đoković morao da igra kao da je finale: Novakov "hod po trnju" za 3. kolo Monte Karla

Nole posle sat vremena i 35 minuta prošao dalje

  • 3
Novak Đoković, Monte Karlo

Foto: Profimedia

Najbolji svetski teniser Novak Đoković plasirao se u narednu rundu ATP turnira u Monte Karlu, pošto je u 2. kolu savladao Italijana Janika Sinera rezultatom 2:0 - 6:4, 6:2!

Bio je ovo prvi međusobni duel Đokovića i 22. igrača na svetu, inače i prvi Novakov meč posle finala Australijan opena, a a sledeći rival je bolji iz meča Danijel Evans - Hubert Hurkaš.

Kako je meč protiv Sinera tekao, stekao se utisak da je Novak morao da se potrudi kao da je finale u pitanju. Kao i da će mu u narednoj rudni biti definitivno lakše, bez obzira ko od pomenutih rivala prođe dalje.

Uspavano je Novak otvorio meč protiv Italijana koji je već u 3. gemu stigao do brejka. Doduše, uz veliku pomoć Đokovića koji nije bio koncentrisan.

Međutim, Nole je posle toga "eksplodirao" i vezao četiri gema. Poveo je sa 5:2 zahvaljujući tome što je uzeo dva brejka, da bi potom opet "spustio gard."

Siner se vratio u meč tako što je uzeo brejk na Novakom servis za vođstvo u setovima (5:4), ali je Đokovićev u narednom gemu značio da vodi sa 1:0 u setovima posle sat vremena borbe. Prvu brejk/set loptu nije iskoristio, drugu jeste nakon dobrih poteza i greške Sinera.

Početak drugog seta doneo je fantastičan tenis na obe strane, gde je Đoković bio taj koji se, na kraju, bolje snašao. Kao da je bio ljut, toliko je jako i savršeno udarao loptice - što mu je donelo brejk u 4. gemu.

 

Potom je potvrdio isti i poveo sa 4:1, ali daleko od toga da mu Siner nije pravio probleme. Pogotovo šrilikom vraćanja loptice na drugu stranu.

- Je'l moguće da je ovako udarila - dobacio je Novak sredinom drugog seta svom treneru Vajdi, nakon što se Siner nekako "vratio u život" posle jednog poena.

Siner je naredni gem, na svoj servis, dobio sa nulom, a zanimljivo je da smo upravo tada, posle sat vremena i 24 minute, videli prvi as na meču.

Ipak, nije to Italijanu nešto preterano značilo, mada je imao 30:0 na servis Đokovića i lepu priliku da se vrati u igru, jer je Novak uspeo da sačuva taj raniji brejk viška, uzme još jedan i 8. gemu i posle sat vremena i 35 minuta igre prođe u naredno kolo.

Novak Đoković, Monte Karlo

Foto: Profimedia

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA