"Bilo mi je loše, igrao sam s vrtoglavicom": Novak otkrio razlog slabe igre protiv Karaceva

- Razočaravajuće je i bolno... - priznaje najbolji teniser sveta posle eliminacije na Serbia openu

  • 28
Novak Đoković Foto: MN Press

Razočaran je najbolji teniser sveta Novak Đoković što je porazom u polufinalu okončao učešće na Serbia openu. Rus Karacev porazio ga je posle velike borbe i tri sata, pa je Đoković bio utučen na konferenciji za medije.

Prvo pitanje za poraženog - šta je falilo?

- Ne znam, malo sreće u nekim trenucima. Verovatno kad bih analizirao ceo meč, sve se svelo na udarac, dva. To je odlučilo pobednika na ovom nivou. To je sport, nekad prevagne na vašu stranu, nekad ne. Kad god je odigrao, odigrao je hrabro. Ja sam se borio, ali nivo igre sa moje strane je bio prilično loš. Nastavljam da radim. Krivo mi je. Rolan Garos je cilj, nadam se da ću uspeti da vežem nekoliko mečeva. Ne znam da li ću igrati u Beogradu na drugom turniru. Želeo bih da igram, potrudiću se da budem tu - rekao je Đoković.

Na pitanje šta ga je onemogućilo da igra agresivnije Novak odgovara:

- On je igrao brzo, kako zna. Očekivao sam. Dobro sam počeo, ali mnogo je različitih faktora. Pad koncentracije, fiziučke spreme i iz zdravstvenih razloha. U tom trećem setu sam veći deo igrao sa vrtoglavicom. Bilo mi je baš loše. Imao sam protivnika koji je pritiskao i bio fenomenalan, igrao je precizno, Svaka mu čast. Izvukao je na najbolji način.

Đoković podvlači da je poraz težak, ali kaže da je to sport.

- Nikad ne voliš da izgubiš kući. Razočaravajuće je i bolno. Istovremeno čestitam Karacevu, igrao je hrabro. S moje strane, igrao sam na niskom nivou. Igrao sam na momente. Borio sam se, publika je bila sjajna, pokušavali su da me dignu. Bilo je blizu. Na nesreću u trećem setu je bio bolji, imao sam šanse, ali to je sport.

Novak Đoković Foto: MN Press

Novak kaže da ne pravi velike planove...

- Ne želim da pravim planove, smučilo mi se sve to. Mislim na Grend slemove, ove druge igram da se spremim za to, videćemo kako će biti. Rolan Garos ostaje moj glavni fokus. Moram da napredujem, da igram bolje nego sad i u Monte Karlu. Nadam se da ću biti dobar kad je najvažnije, u Parizu.

Deluje da je zadovoljan uprkos porazu...

- Bila je dobra nedelja, uspešan turnir, nadam se da će biti sutra dobro finale. Nadam se da ću igrati za 4-5 nedelja, ali videćemo. Rolan Garos je cilj, tu želim da igram najbolje.

Novak Đoković - Aslan Karatsev Foto: Nikola Tomić

- Ljut sam na sebe, ne na protivnika. Bio je bolji. Osećam da je u redu na kraju meča čestitati, rukovati se, posebno posle današnjeg meča. Zato sam imao taj gest, zaslužio je to. Pogađao je kad je trebalo, kad je završen finalni poen. N mogu da budem uznemiren. Moram da se pišatm što sam izgubio, ali ko god je pobedio, moram na kraju da mu čestitam - zaključio je Đoković.

Video: Vrhunski poen Đokovića naterao je i njegovog sina Stefana da se raduje

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA