Medvedev je još zelen za napad na 1. mesto: Garin eliminisao Rusa u Madridu i pomogao Novaku

Neočekivani poraz ruskog tenisera od Čileanca

  • 1
Danil Medvedev Foto: AP/Tanjug

Ruski teniser Danil Medvedev poražen je u osmini finala Mastersa u Madridu od Čileanca Kristijana Garina sa 6:4, 7:6, 6:1 i tako je propustio šansu da ugrozi Novaka Đokovića u borbi za prvo mesto.

Medvedevu je za ugrožavanje Novaka bilo potrebno da osvoji ili Madrid ili Rim, ali da na drugom turniru stigne bar do polufinala. Međutim, već u Madridu je poražen na drugoj stepenici, pa će prvo mesto i dalje biti samo pusti san za ruskog tenisera, kome šljaka očigledno ne leži kao podloga.

Kristijan Garin je bio sigurniji na svom servisu, u prvom mu je jedan brejk bio dovoljan za vođstvo, dok u drugom nije bilo brejkova, pa je set rešen u tajbrejku, kada je Medvedev bio bolji.

U trećem setu je Garin bio posebno dominantan, prepustio je Medvedevu samo jedan gem i sa dva brejka rešio meč u svoju korist.

Bizarna situacija viđena je u poslednjem gemu, u momentu kada je Garin imao meč loptu, koju je Mededev spasio, ali je zatim meč prekinut zbog kvara na mašini na mreži, koja je morala da se popravlja, ali je Čileanac uspeo čim je problem rešen da završi meč.

Medvedev je bio posebno nervozan tokom trećeg seta, pa je u jednom momentu ušao u klinč sa nekim iz publike.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Др

    6. maj 2021 | 15:37

    Али зато бикчини упорно намештају леваке!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA