≫ 

Tri sata kiše i osmina finala Rima: Novak bolji od tenisera koji ga je optužio za lažiranje povrede!

Ostao je pribran Đoković i posle tolike pauze

  • 32

Najbolji teniser sveta Novak Đoković uspeo je da se plasira u osminu finala Mastersa u Rimu pošto je savladao Tejlora Frica sa 6:3, 7:6(5)!

Kada god je Amerikanac u isto vreme sa Noletom na terenu, neka negativna energija se prenese na našeg asa, ali na kraju i nestane. Kod 5:5 u drugom setu, došlo je do prekida koji je čak pretio da se produži na sredu, ali posle tri sata pauze, meč je nastavljen. Nije dugo trajao nakon toga.

Dosta sećanja na start sezone evocirano je u duelu drugog kola u glavnom gradu Italije. Australijan open i famozna povreda trbušnog zida desila se upravo protiv Frica koji je posle tog okršaja prozvao našeg asa da je folirao.

Šta se nakon toga desilo, svi znamo. Osvojena još jedna titula na Grend slem turnirima i utemeljen tron u Melburnu.

Kada je sami duel u Rimu po sredi, Đoković je prilično lako obavio posao u prvom setu, bio je dovoljan samo jedan brejk da bi se prišlo na korak od pobede.

Ipak, Fric se dva puta u drugom setu vraća ribrejkom, a taj drugi put je upravo bio okidač za nervozu srpskog igrača.

Đoković je prozvao sudiju da nije reagovao na njegove reči i da nije hteo da siđe da proveri da li je kiša oštetila teren, a padala je od starta druge deonice.

Ohladio se Novak, ne samo od nervoze već i fizički shodno tome da su Fric i on bili u svlačionici više od tri sata, a meč je nastavljen odmah nakon što su padavine zaustavljene.

Taj-brejk je ubrzo stigao, najbolji na svetu je imao poteškoća da se vrati u ritam, pa je postojala određena pretnje na 4:5 da bi meč mogao da se produži, ali... Ipak, nije. Đoković je osvojio tri poena u nizu i zaključio posao.

Novak će se za četvrtfinale boriti protiv kvalifikanta Kamerona Norija ili velikog talenta svetskog tenisa Alehandra Davidoviča Fokine.

Novak Đoković - Tejlor Fric 6:3, 7:6

Tok susreta:

Drugi set:

7:6 -  Đoković odnosi pobedu i ide dalje!

6:6 - Ovo je bilo lako. Idemo u taj-brejk.

5:6 - Nakon što su se dva tenisera vratila na teren, zagrejali su se i nastavili sa igrom. Fric je nakon pauze zaradio prva četiri poena, pa je bilo teško Novaku da spreči vođstvo protivnika.

5:5 - Brejk za Frica... Novak je pretrpeo brejk, a onda ušao u verbalni okršaj sa sudijom kojem je naglasio da ga je tri puta pozivao da proveri teren zbog kiše jer pada neprestano već 10 gemova. Meč je bio prekinut više od tri sata, ali je nastavljen nakon što su se stekli uslovi.

Novak Đoković Printskrin: Sport klub

5:4 - E, sada ide Nole...

5:3 - Dobro je... Ponovo je mirisalo na problem, na grom iz vedra neba i ponovo je Novak imao onaj kiseli osmeh, ali otklonjene su opasnosti u vidu tri brejk lopte, tako da je sada put još čistiji ka novoj rundi.

4:3 - Ima Amerikanac šta da pokaže, ali čini se da je taman jedan nivo niže od onoga što bi trebalo da pokazuje kako bi bio nešto ravnopravniji sa Novakom.

4:2 - Ovoga puta se nije isplatio rizik Frica. Potvrda brejka je tu.

3:2 - Bombe i novi brejk za Đokovića! To se tražilo - brza reakcija. Zaigrao je Novak baš onako kako se očekuje od njega, dve kombinacije nakon 30:30 bacile su na kolena protivnika. Prelepo pogođeni uglovi i duboke lopte. Ponovo smo na pravom putu.

2:2 - Ribrejk Frica! Iako nije ličilo na to da će američki teniser imati nade da zakomplikuje situaciju makar malo, on je to učinio. Đoković je posle 15:0 i 30:15 napravio dve greške koje nisu njemu svojstvene, a onda pod pritiskom izbacio loptu više osnovne linije.

2:1 - Osvaja svoj prvi gem u drugom setu Fric, ali trebaće mu mnogo više od ovoga ukoliko misli da se vrati u meč.

2:0 - Ništa što nismo očekivali. Još jedan lak gem za Đokovića, a jedina stvar koja bi mogla donekle da nas zabrine je sve jača kiša koja pada u Rimu.

1:0 - Fenomenalnooo - brejk za Novaka! Šta se desilo sa Fricom, to niko verovatno ne zna. Verovatno nezadovoljstvo koje mu je ostalo još iz prvog seta, ali je izgubio svoj servis bez izgubljenog poena. Dve neiznuđenje greške Amerikanca i dva vinera Đokovića su posložila situaciju tako da naš predstavnik sada krene lagano po pobedu.

Prvi set:

6:3 -Ležernost zaboravljena i prvi set ide u korist Đokovića! Najbolji teniser sveta je za dva minuta osvojio gem i prišao na set od osmine finala Mastersa u Italiji.

5:3 - Možda i dobar momenat za brejk, ali, avaj... Novak je došao lako do 0:30, a onda je prilično ležerno odigrao naredna četiri poena, što ga je nateralo i na nervozu zbog propuštenih šansi da završi ranije set. Okrenuo se ka svom boksu da pokuša da razjasni zašto je došlo do pada. Sada servira za zaključak prve deonice.

5:2 - E, ovo je bilo gusto. Srpski teniser je ušao u nešto slabiji period, nije trčao u kao u prethodnom delu susreta, pa je Amerikanac, između ostalog, uz dva lepa forhenda došao do dve brejk lopte. Ipak, jedan draj volej, a zatim i dobra kombinacija u udaraca otklonili su opasnost. Ostao je još jedan gem do prvog seta.

4:2 - Bori se Fric, ali se čini da Đoković nije naumio da ulaže preveliki napor na nove brejkove.

4:1 - Ovo je bio ekspresan gem. Novak čuva veliku prednost.

3:1 - Brejk lopta, ali ne i realizacija. Ipak, ovo za sada ide ka jednoj lakoj pobedi. Izgleda da ništa ovde nije do Frica, pa čak ni do toga da li će podići svoju igru, već da li će doći do pada Novakovog performansa.

3:0 - Ima Amerikanac oružje da se bori sa osnovne linije, to je pokazao i na Australijan openu, ali ovo je već sporija podloga koja mu ne odgovara, pogotovo kada ga Đoković bukvalno maltretira skraćenim lopticama. Lagodnih 3:0 za samo 12 minuta igre.

2:0 - Brejk za Novak! Nastavlja srpski teniser da zove Frica na mrežu, što on nikako ne podnosi trkački zbog svoje konstitucije. Iskorišćena druga prilika i ovo je sjajan početak!

1:0 - Možda i moglo da bude nešto "tesnije", ali Đoković je na 30:30 naterao protivnika da se približi mreži i od tog momenta više nije bilo nedaumice ko će osvojiti prvi gem na servis našeg asa.

Pre meča:

Interesantno je da se famozna povreda Novaka na Australijan openu, ona zbog kojeg je umalo odustao od daljeg takmičenja, desila upravo protiv Frica. Amerikanac je bio prelomna tačka od koje je Đoković stisnuo zube i nastavio sa pohodom na titulu koju je kasnije i podigao.

Nole će se u Rimu, a nešto kasnije i u Beogradu spremati za Rolan Garos.

Do sada, sa Fricom je odigrao tri duela i sva tri je dobio, a tek nešto teži posao je upravo imao na Australijan openu gde je izgubio dva seta.

Video: Urnebesno slavlje Stefana Đokovića posle poena Novaka

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dragan

    11. maj 2021 | 20:52

    Zabrinjavajuci su ovi likovi koji nakon 50 minuta meca predvidjaju sa apsolutnom sigurnoscu, Novakov kraj. Cim se samo malo muci, odmah krecu te njihove teorija bez trunke cinjenica. Napusti tenis gotov si. Vreme je za penziju. Izgubio je motiv da igra. Pocece sad svi da ga deru itd. Zaista ste ne samo za posmatranje, vec ste i naporni. Kako vam ne dosadi da svaki put pisete isto i svaki put se ispalite. Poslednjih pet godina mu predvidjate propast, a on samo obara rekorde.. Da li vas je makar malo sramota svojih izjava?

  • Samo da pozdravim

    11. maj 2021 | 20:11

    Ove bubasvabe sto mrze No1eta

  • Nemke

    11. maj 2021 | 18:45

    Djokovic gleda samo GS i to treba da vam bude jasno, jer Mastersi i ostali turniri mu ne znace nista. U poslednjih 9GS, tj od pocetka 2019, Djokovic je osvojio 4. Osvojio AO 2019. Osvojio W 2019. Izgubio u tesnom mecu protiv Tima na RG 2019. po onom vetru i kisi Izgubio od Vavrinke 3-0 na US Openu po meni povreda Osvojio AO 2020. W 2020. se nije igrao Us Open 2020. pogodio zenu, po meni osvojio bi da se to nije desilo Izgubio od Nadala 3-0 na RG Osvojio AO 2021. Sto znaci da nije pogodio zenu i da se igrao W 2020. imao bi 6 od 9GS, ali neka budu 5. 5 od poslednjih 9GS mislite da je to lose i pojedini umesto da podrze Djokovica oni ga pljuju a sto je najgore kada pobedi ti isti koji ga pljuju ga velicaju najvise. Cuvajte zivce za Slemove a u ovim ostalim turnirima pokusajte da uzivate ili bolje ne gledajte, napred Nole!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA