≫ 

"Serbi, narod i rasa": Ovako je Novak Đoković govorio o pokojnom Jovanu Deretiću čijem se radu divio

Najbolji teniser sveta se pohvalio prošle godine da proučava alternativnu verziju srpske istorije

  • 12

Najbolji teniser sveta Novak Đoković veliki je poštovalac lika i dela preminulog publiciste Jovana Deretića. O njegovom radu i životnim delima Nole je govorio opširno pre nešto više od godinu dana tokom jednog karantinskog uključenja uživo na Instagramu svoje supruge Jelene.

Tom prilikom Novak se pohvalio da proučava dela čiji je autor bio Deretić.

- Trenutno sam jako zainteresovan za alternativnu verziju srpske istorije. Kada kažem alternativnu mislim na onu verziju koja nije zvanična. Da smo mi...

- Nebeski narod - uskočila je Jelena.

- Ne, nego da smo došli sa Kavkaza u 7. veku na balkansko područje, nego da smo starosedeoci. Čitam knjige Deretića, evo da pokažemo i koja je i pozdravimo gospodina Deretića - pokazao je Nole.

Jelena je u međuvremenu prekinula Novakovo izlaganje, a potom su imali zanimljiv dijalog o Kosovskom boju, da bi se Đoković vratio sa knjigom Jovana Deretića u rukama.

Novak Đoković Printskrin: Instagram/jelenadjokovic

- Serbi, narod i rasa! Veliki pozdrav za profesora kog lično poznajem. Vrlo je interesantno, ne bih ništa da govorim. Vidim da se i danas provlači kroz novine nešto što sam rekao.

- Svako od nas treba da bude otvorenog uma i da uradi svoje istraživanje. Da budemo svesni da je istina negde između. Ako pratimo jednu stranu informisanja, to teško može da nas učini realnim.

- Mene čitanja gospodina Deretića, Vidojevića i Damjanovića jako inspirišu. Ona izreka da smo nebeski narod nije slučajna. Tu ću završiti. Ja težim kao tome da smo starosedeoci, ima dosta dokaza. Veliki pozdrav za sve one koji se bore za istinu - jasan je bio Novak.

Video: Novak Đoković kritikovao udžbenik iz istorije za 6. razred

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Дејан

    6. jun 2021 | 18:44

    Новак је паметан момак и зна шта прича.Доста више са берлинском школом историје,која нас представља као неко племе са Карпата,које се населило на ове просторе у 7.веку.

  • Rod

    6. jun 2021 | 19:13

    Pozdrav rode!

  • Ilija gromovnik

    6. jun 2021 | 19:54

    Ne samo nebeski nego i bożji narod

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA