"Favorit je na Vimbldonu i US openu, strašno je dobar": Čuveni Mats Vilander skinuo kapu Novaku

Legendarni Mats analizirao je igru obojice tenisera u finalu Rolan Garosa

  • 6
Novak Đoković, Mats Vilander Foto: Tanjug/AP, Marko Jovanović

Uspeo je Novak Đoković da osvoji drugi pehar na Rolan Garosu preokretom protiv Stefanosa Cicipasa. Iako je gubio sa 2:0 protiv grčkog tenisera, uspeo je da se povrati i da na kraju slavi trijumf.

To je nateralo legendarnog Matsa Vilandera, koji sada radi kao komentator na Eurosportu, da ga proglasi apsolutnim favoritom na "Vimbldonu" i na "US openu".

- Ulazimo u deo sezone gde ćemo morati da stavimo Novaka na mesto favorita za osvajanje Vimbldona, a ista takva situacija će biti na US openu, zbog svega što čini na tvrdoj podlozi. Tako da da, trka je tu i Đoković izgleda jako mlado, bio je svež na kraju meča, stvarno je strašno dobar i motivisan - rekao je Vilander.

Nije mu bilo jasno kako Novak pronalazi mentalnu snagu da se vrati u meč.

- Ne znam šta govori sebi kada je dva seta u minusu, je li u mogućnosti da potpuno zaboravi rezultat ili razume šta treba da uradi nakon što je proveo dva sata na terenu sa svojim protivnikom? Uvek izvlači pravi udarac u pravom trenutku. Izgleda svežije kako meč odmiče, toliko je pametan i snažan, a uz to je miran ovih dana. Deluje da ga nije moguće pobediti u trećem, četvrtom i petom setu - istakao je Šveđanin.

Potom se dotakao činjenice da je ovo veliki udarac za Stefanosa Cicipasa.

- Stvarno je ovo veliki udarac za Stefanosa, jer je vodio sa dva seta i činilo mi se da samo treba da zadrži svoj servis. Bio je poen ili dva od osvajanja meča. Najverovatnije će uzeti neki pehar na Gren slemu, ali ovako da izgubite prvo finale nakon što vodite 2:0, neće ostaviti veliki ožiljak, jer mu je bilo jasno da će biti teško. Igra protiv nepobedive generacije, kao što je Novak rekao u Rimu - "nova generacija, to sam ja". Za Stefanosa, za Sašu i ostale će biti jako teško igranje u pet setova, jer ovi prethodni znaju kako da ih igraju - rekao je Vilander.

Na kraju, objasnio je da je Novak bolji čak i od čuvenog Bjorna Bjorga, koji mora da shvati da je ovo vreme nekih neverovatnih ljudi.

- Čak i Bjorn Borg koji je osvojio nekoliko Gren slemova u nizu razume da su ovi igrači neverovatni, da nisu ljudska bića - zaključio je Vilander.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • DARKO 100%

    13. jun 2021 | 21:02

    Matcu Vilanderu,ako se pitas odakle mu mentalna snaga ,ja cu ti otkriti istinu,moras biti SRBIN,,Srpski gen koji je kroz vekove prolazuo kroz muke i patnje a rezultat te patnje i muke je izdrzivljost duha i tela koji nije nikad posrnuo ,ni u najtezim trenutcima,i nas cini posebnim u svetu pa eto i u tenisu kao sto je Novak DjokovicSVE JE STANJE DUHA

  • Rs

    13. jun 2021 | 21:10

    Vilander,gdje god Nole kroci on je favorit i broj 1!!!

  • nibrS

    13. jun 2021 | 21:20

    Otkrio si toplu vodu... Za ovakvu "pamet" u Srbiji se sendviči dijele...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA