≫ 

Nameštena dva meča na Vimbldonu? Petocifrena suma novca uplaćena na sumnjiv duel 1. kola

Sumnjivi su ishodi jednog singl i jednog dubl meča

  • 2
Vimbldon, stadion Foto: AP/Tanjug

Najmanje dva meča odigrana na Vimbdlonu nalaze se pod istragom zbog mogućeg nameštanja ishoda duela, prenose inostrani mediji.

Nemački "Die Welt" je došao do informacije o mogućim manipulacijama na londonskom Grend Slemu, u pitanju su jedan meč u singlu i jedan u dublu, a moguće je i da to nije konačan broj sumnjivih duela.

Navodi se da je nekoliko kladionica prijavilo te mečeve zbog niza neobičnih opklada, mada su detalji nepoznati

Kada je reč o meču u pojedinačnoj konkurenciji, navodi se da je u pitanju meč prvog kola u kojem je učestvovao takmičar iz Nemačke. Na kraju drugog seta, navodi se dalje, na tačan rezultat uplaćena je petocifrena suma novca. Takođe je pojašnjeno da je potencijalni osumnjičeni rival tog igrača iz Nemačke.

Ne navodi se da li je reč o muškoj ili ženskoj konkurenciji.

Odmah se pojavila i lista onih koji su u prvom kolu imali protivnika iz Nemačke, to su teniserke među kojima je i Srpkinja Nina Stojanović, a osim nje na listi učesnika koji bi mogli da budu osumnjičeni su Paolini, Džu, Aleksandrova i teniseri Medvedev, Šapovalov, Veseli, Rinderkneh, Opelka, Kvon, Grikspor.

Što se tiče dublova, reč je navodno o meču prvog kola za muškarce.

Međunarodna agencija za integritet tenisa (ITIA) zadužena je za pokretanje istraga o nameštanju mečeva. Na pitanje da li je ispitivano ono što se dogodilo na Vimbldonu, iz agencije su saopštili da ne mogu da komentarišu pojedinačne slučajeve iz operativnih razloga, ali da imaju odgovarajuće informacije.

Video: Komične situacije na mečevima za koje se sumnja da su namešteni

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Miki035

    13. jul 2021 | 16:17

    Da je kojim slučajem Nole izgubio u 1 ili 2 kolu koliko ga mrze proglasili bi da je namesto mec. Ali Nole je car.

  • dago 1

    13. jul 2021 | 16:24

    Ma dajte. Te sumnjive morete vezati sa tri cetir utakmice jos. Ko igra zna. A ako je neko uplatio na jednu utakmicu dosta para to kladionica mora da odobri. Ako su vec pustili tiket pa nek i isplate, sta se zale

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA