≫ 

Seča knezova po Đokovićevoj volji: Novaku se u prvom talasu lepo očistio deo žreba na US Openu

Mnogo iznenađenja na startu takmičenja u Njujorku

  • 0
Novak Đoković Foto: Tanjug/AP

Najbolji teniser sveta Novak Đoković uspešno je preskočio prvu prepreku na US Openu, što nije slučaj sa mnogim favoritima u njegovom, gornjem delu žreba.

Ovo svakako možemo posmatrati kao olakšavajuću okolnost za samog Noleta, ali veliki broj favorita je završilo takmičenje već na startu takmičenja u Njujorku.

Najpre, iako je bilo projektovano da igra protiv Jana Lenarda Štrufa u drugom kolu, Đoković će ukrstiti rekete sa Talonom Griksporom koji je iznenadio duplo bolje rangiranog Nemca.

To je samo jedan od šokova, a najveći je sigurno ispadanje devetog nosioca Pabla Karenja Buste koji je poražen od Amerikanca Maksima Kresija.

Ne toliko po statusu Marka Ćekinata u ovoj godini, već po razlici u rangu - izvan svake konkurencije je pobeda 18-godišnjeg Zakarije Svajde nad Italijanom, tako da ni polufinalista Rolan Garosa neće stajati Novaku na putu.

Među Đokovićevim protivnica, iako je tako bilo projektovano, neće biti ni Davida Gofana, Martona Fučoviča i Karena Kačanova, koji su glasili za favorite u svojim okršajima.

Na kraju, neće biti ni Fabija Fonjinija koji je eliminisan od strane Novakovog prijatelja, Vaseka Pospišila.

Seča knezova je uzela maha u gornjem delu žreba, ali su oni najveći ipak opstali.

Video: Trening šampiona u Velikoj jabuci: Endi Mari sprema Đokovića za istorijsku Gren slem titulu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA