Sklonjen još jedan "kosturaš" sa Novakovog puta, preti i 211 cm visoki udarač, Zverev "preživeo"

Srbinu se "namešta" finale US Opena

  • 5
lojd heris Foto: Tanjug/Ap

Novaku se lepo otvorio put do finala US Opena i 21. Grend Slem krune koja će ga ustoličiti kao najvećeg svih vremena. Srpski as je pobedom nad Nišikorijem odradio svoj deo posla, nastavio da krči put ka samoj završnici, naredni rival mu je 99. igrač sveta Dženson Bruksbi, a može Nole biti zadovoljan i kako se stvari odvijaju na ostalim terenima.

Noćas je svoj put u Njujorku završio i 10. nosilac Denis Šapovalov, poražen je 3:0 od Južnoafrikanca Lojda Herisa koji je usput upisoa najveći rezultat na nekom od turnira velike četvorke - plasman u četvrtfinale.

Šapovalov je važio za favorita protiv Herisa, ali je podbacio, pa će ostati uskraćen za bolji plasman na Flešing Medouzu i šansu da u lakšoj konkurenciji dođe do završnice.

Istovremeno, svoj put nastavlja četvrti nosilac Aleksander Zverev iako je bilo problema za Nemca protiv miljenika domaće publike Džeka Soka. Amerikanac je dobio prvi set, drugi i treći je izgubio, pa u četvrtom predao rivalu zbog povrede, te će tako Zverev dalje, u četvrtfinale, gde ga čeka dvoboj protiv Italijana Janika Sinera.

aleksander zverev Foto: Tanjug/Ap

- Da je Džej nastavio da igra onako kako je igrao u prvom setu meč bi bio gotov za sat i po vremena, a ja bi krenuo da planiram sebi odmor negde na jugu Francuske - rekao je Zverev posle meča, pohvalio Soka za ono što je prikazao u prvom delu meča.

U narednu rundu plasirao se možda i najneobičniji igrač u Njujorku, 211 centimetara visoki Amerikanac Reli Opelka.

On je savladao Gruzina Nikoloza Basilašvilija 3:0, pa će u osmini finala na već pomenutog Herisa iz Južne Afrike, a u eventualnom četvrtfinalu bi išao na boljeg iz duela Zverev - Siner.

To je Novakov deo žreba u kome, dakle, Zverev figurira kao najjači rival, mada, šta se sve dešava i kakva iznenađenja se događaju, ne bi čudilo ako bi Đokovića negde u polufinalu sačekao još jedan neočekivan protivnik.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zasigurno

    5. septembar 2021 | 08:48

    Mnogo zurite, polako korak po korak. Tu je i Berrettini pre polufinala. Nadamo se najboljem al bez zurbe!

  • Bane

    5. septembar 2021 | 09:54

    Ništa se Novaku ne namešta, uvek pobedi bolji, znači i teži protivnik.

  • Mane

    5. septembar 2021 | 10:29

    Pricali su tako i za Tokio, na kraju ga je Zverev oljustio.. Ovo je sve boranija, pravi protivnici dolaze u polufinalu i finalu...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA