≫ 

Idol mu bio Federer, ljubi Kirjosovu bivšu: Ko je čovek s kojim Đoković igra 1/4 finale US Opena?

Beretini je u srećnoj vezi sa Ajlom Tomljanović, a sa Novakom je ove godine već dva puta igrao na GS

  • 0
Tenis Vimbldon finale Novak Đoković, Mateo Beretini Foto: Tanjug/AP

Novaka Đokovića još tri koraka dele od ulaska u istoriju - kalendarskog slema i 21. Grend slem titule - a prvi na njegovom putu jeste Italijan Mateo Beretini!

Đoković će u sredu (ili u noći između srede i četvrtka) protiv Italijana igrati četvrtfinale US Opena, što će im biti treći ovogodišnji Grend slem međusobni duel. Prethodno su igrali četvrtfinale Rolan Garosa, a zatim i finale Vimbldona. Biće im ovo ukupno četvrti duel (prvi je viđen u Londonu 2019).

Beretini iza sebe ima sjajnu godinu u kojoj je uspeo da se probije do 8. pozicije na ATP listi. Sa 25 godina je jedan od one mlađe garde tenisera, a prvu ATP titulu uzeo je 2018. u Švajcarskoj.

Kada već pominjemo Švajcarsku, dodaćemo i to da mu je idol iz detinjstva Rodžer Federer s kojim je igrao pre šest godina.

- Igrao sam sa Rodžerom prvi put 2015. godine. Bio sam toliko nervozan da mi se ruka tresla. Preznojio sam se i pre početka meča, ali to je sjajna uspomena za mene - rekao je Italijan svojevremeno

Italijan je igrač koji je poznat po snažnom servisu i forhendu i voli da igra agresivno, odnosno da što pre osvaja poene. Otuda i ne čudi što su ga zbog stila igre svojevremeno uporedili sa Huanom Martinom Del Potrom.

Pre dve godine igrao je u polufinalu US Opena, što mu je bio najbolji uspeh sve do ovogodišnjeg finala Vimbldona. Zanimljivo, Beretini je ove godine trijumfovao na Belgrade Open-u gde je pohvalio organizaciju, a imao je i zanimljiv komentar vezan za hranu.

Matteo Berrettini, Mateo Beretini Foto: Tanjug/AP

- Mislim da je hrana bila sjajna, jeo sam čevape! Nisam vegan, ali poštujem šta radi Novak za životinje i njegovu ishranu. Zaista sam uživao i organizacija je bila odlična - rekao je Beretini koji je u međuvremenu postao dobar prijatelj sa Novakom, što pokazuje i njihov zajednički trening pred US Open.

Beretnijev stariji brat je takođe bio teniser, dok je Mateo trenutno u vezi sa Hrvaticom Ajlom Tomljanović koja, doduše, nastupa pod zastavom Australije. Interesantno je i to da je Ajla svojevremeno bila i u vezi sa Nikom Kirjosom.

U nastavku možete pogledati i njene fotografije:

Video: Svi znamo da Novak već duže vreme uči da svira saksofon: Obukao opremu Srbije pa pokazao šta zna

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA