≫ 

"U Tokiju sam se raspao, sada će biti druga priča": Novak istakao da će biti spreman za Zvereva

Srpski teniser igra sa igračem koji nema poraz od Olimpijskih igara

  • 20
Novak Đoković Foto: Tanjug/AP

Srpski teniser Novak Ðoković plasirao se u polufinale Ju-Es Opena nakon što je u četvrtfinalu savladao Italijana Matea Beretinija sa 3:1, po setovima 5:7, 6:2, 6:2, 6:3.

Ðoković će u polufinalu igrati protiv Nemca Aleksandera Zvereva.

Ovo će biti njihov prvi duel posle polufinala Olimpijskih igara u Tokiju kada je Nemac zaustavio Novaka ka svom zlatnom slemu. Na konferenciji za medije Novak je najavio drugačiji meč nego u Tokiju.

- Olimpijske igre su imale težak kraj za mene emocionalno. Dominirao sam na turniru do polufinala imao sam rezultat protiv Zvereva 6:1 i 3:2, ali onda se raspalo sve. Počeo je da čita moju igru da servira dobro, ja sam malo počeo da sumnjam u moje udarce, dok je Zverev čitao moje servise i ujedno jako servirao.

- Imao je mnogo lakih poena. Sledeće što znamo je da komforno dobio, potom uzeo i zlanu medalju. Od tada nije izgubio nijedan meč. Ovde u Njujorku igra veoma dobro, prošle godine je došao na korak od osvajanja titule ali je izgubio od Tima.

- Znam da će biti teško, spreman sam na borbu. To su rane koje moram da prevaziđem, i da stavim telo u poziciju da mogu da pobedim. Ovo je polufinale videćemo šta će se desiti.

-  Znam da će biti teže nego protiv Beretinija, ali spreman sam. Rezultat je nešto što ne mogu da predvidim, ali definitivno mogu sebe da dovedem u najbolje moguće stanje uma i tela da budem najboljim. Znam kako igra, veoma je dobar. Ovo će biti igra nerava, mnogo toga je u opticaju. Mislim da će sitnice odlučiti.

Analizirao je i trijumf nad Beretinijem, otkrivši da je pružio najbolju partiju na turniru.

- Odigrao sam tri najbolja seta na turniru, drugi, treći i četvrti. Podižem nivo tenisa. Kada sam izgubio prvi set prešao sam na drugi nivo i ostao na tom do kraja. To je nešto što me ohrabruje i daje mi samopouzdanje za polufinale. Bila je velika borba, kao i uvek sa Mateom. Moćan je igrač, u forhendu, servisu, uvek je teško igrati protiv njega. Osetio sam da je ovo moj meč, napravio iskorak i poboljšao igru u odnosu na prethodne mečeve. Sve ide u dobrom pravcu - zaključio je Novak.

Video: Nema stajanja: Novak Đoković u trećoj smeni pere sudove

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Semajlirane_pufne

    9. septembar 2021 | 10:11

    U Tokio je bila greška što si igrao i singl i dubl, po dva meča dnevno.. Sada je druga prica osvajas ovo bez problema!!!

  • Goran

    9. septembar 2021 | 09:36

    Novace, ti si doktor, ali mali je zver bukvalno. Nadm se da nece da mu prolaze prvi servisi.

  • Srbija

    9. septembar 2021 | 09:27

    Idemooo!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA