≫ 

Zašto je Novak odlučio da igra Indijan Vels?

Aktuelni šampion je Dominik Tim koji je slavio tamo još 2019. godine, a dve godine u nizu pre pandemije imamo prvake koji se ne zovu Novak, Rafael ili Rodžer

  • 6
Novak Đoković Foto: Tanjug/AP

Mnogi su pomislili da Novak Đoković nema više razloga da odigra niti jedan meč u ovoj sezoni, eventualno završni Masters, ali ništa dalje od toga. Ipak, prijavio se za Indijan Vels i računica sada postaje sve jasnija.

Rafael Nadal i Rodžer Federer su ostali po strani zbog povreda, njihove brojke stagniraju, a imamo jednog Novaka koji je ostvario totalnu dominaciju ove godine i spreman je da svoj asortiman trofeja ulepša.

Đoković bi titulom u Indijan Velsu ponovo, sa 37 trofeja, bio rekorderer u osvojenim Masters turnirima, jer se Rafa poravnao sa njim u Rimu ove sezone.

Možda trenutno zvuči sigurno, ali Novak bi pobedom nad tlu SAD uspeo dodatno da umakne Danilu Medvedevu i nastavi pohod ka sveobuhvatnom rekordu Štefi Graf po provedenim nedeljama na mestu broj jedan ATP ili VTA liste.

Novak je nedavno već prestigao Martinu Navratilovu koja je 332 nedelje bila prva na listi najboljih teniserki, ali mu ostaje da bude bolji od Graf koja sa 377 nedelja na vrhu, pa mu nedostaje još 37 nedelja.

Prvi teniser sveta ima 12.133 boda, što je 1.558 bodova više od nedavnog pobednika US Opena Rusa Danila Medvedeva (10.575).

Danil Medvedev, trener, Žil Servara Foto: Andrew Schwartz / Sipa Press / Profimedia

Prošle godine, Indijan Vels se nije igrao, a ove bi Novak dodatno mogao da pobegne Rusu, ali verovatno i skroz zaključi ostanak na prvom mestu makar do početka 2022. godine.

Do Nove godine, Medvedev ima prilično dosta bodova za odbranu, dok to nije slučaj kod srpskog asa, a ovaj Masters u SAD bi mu skinuo i onu malu kaplju znoja ukoliko i postoji razmišljanje.

Novak već ima dugu tradiciju u Indijan Velsu, još 2008. godine ga je osvojio prvi put, a sve ukupno je pet puta trijumfovao na tom betonu.

Možda bi i samo dokazivanje sebi i drugima da Medvedev nije uspeo da napravi nikakvu smenu generacija bio dovoljan podstrek da se osvoji turnir u Kaliforniji.

Aktuelni šampion je Dominik Tim koji je slavio tamo još 2019. godine, a dve godine u nizu tamo imamo prvake koji se ne zovu Novak, Rafael ili Rodžer.

Za sada, ne može se sa sigurnošću reći koji će turnir Đoković do kraja sezone još prijaviti, ali sigurno ima određenu računicu koja će ga ostaviti na čelu ATP karavana i pripremiti za sledeći Grend slem turnir koji se igra u Australiji.

Turnir u Indijan Velsu su prijavili svi momci u naletu, od pomenutog Medvedeva, pa preko Stefanosa Cicipasa, Aleksandra Zvereva i Andreja Rubljova, pa do Matea Beretinija i Denisa Šapovalova.

Video: Stanojević pun pohvala za igrače polse pobede od 5:0 nad Spartakom

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • JA

    27. septembar 2021 | 17:40

    A zasto da ne? Nece valjda da se zatvori u cetiri zida i tuguje sto nije osvojio kalendarski slem? Zivot ide dalje.

  • ime

    27. septembar 2021 | 17:57

    Ja kažem - što da ne?

  • Перагеније

    27. septembar 2021 | 19:54

    Па нешто је морао да одлучи...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA