≫ 

Nove mere u Australiji: Novak će morati da se vakciniše ako želi da brani titulu u Melburnu?

Vlasti regije Viktorija donele odluku o masovnoj vakcinaciji stanovništva uključujući i profesionalne sportiste

  • 56
Novak Đoković kovid vakcina Australian Open Foto-ilustracija: Tanjug/AP, Shutterstock

Najbolji srpski teniser Novak Đoković bi mogao da se načeka na novi napad na Grend Slem trofej, onaj koji bi ga postavio ispred Nadala i Federera na večnoj listi, jer se lako može desiti da preskoči naredni Australijan Open.

Razlog su najnovije kovid mere u državi Viktorija u kojoj je i Melburn, gde po novim odlukama nadležnih organa svi zvanični delatnici (zaposleni u raznim sektorima) uključujući i sve profesionalne sportiste moraju da se vakcinišu do 15. oktobra. U opticaju za obavezne vakcine je otpilike 1.25 miliona ljudi.

Do tada moraju primiti barem prvu dozu vakcine.

Zasad je jedina nepoznanica da li to važi i za profesionalne sportiste koji će na kratko boraviti u državi Viktorija, kao što je to upravo slučaj sa teniserima koji dolaze da se takmiče na Australijen openu.

Podsetimo, Novak Đoković brani trofej u Melburnu, gde je inače i osvojio najveći broj najvažnijih pehara - ukupno devet.

Novaku ne pomaže ni činjenica da je preležao korona virus, zarazio se još prošle godine, pa ni prisustvo antitela mu ne garantuju da će bez vakcine moći da prođe stroge mere u Melburnu, čak ni negativan test na koronu.

Prema zakonima koji vladaju u državi Viktorija svi koji su na listi za vakcinaciju primiće cepivo bez obzira na to da li su već imali korona virus.

Ostaje da se vidi kako će na sve ovo reagovati najbolji svetski teniseri među kojima ima solidan broj protivnika vakcinacije.

Video: Đoković: Nisam za vakcinaciju protiv korona virusa!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Komandant 1001

    2. oktobar 2021 | 14:45

    Koje li drskosti britanske kolonije Australije naseljena nekada, sa lopovima,skitnicama, probisvetima...koji po naloguEngleza sprovode necivilizovani potez obaveznog vakcinisanja i to još NOLE-ta. Svi znamo, cepio se ili ne da je cepivo još nepoznanica...rekli su početkom vakcinisanja jedno cepivo, onda su videli da ne štima, pa drugo, pa opet ne štima pa sada treće..pa valjda će da teraju do 10X10 vakcina i to obavezno..jasno je da ko drži "vakcinu" da trguje. Zaključak, neki bi da budu gazde sopstvenoga našega tela...e, neće moći !

  • Boža zemunac

    2. oktobar 2021 | 14:12

    Nole, nemoj se pelcovati. Nisi lud.

  • Mix

    2. oktobar 2021 | 13:47

    Nole, ne vakciniše se!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA