≫ 

Đoković o sukobu sa ATP: "Naš put sve izazovniji, hoćemo poštovanje"

Najbolji teniser sveta o narednim izazovima PTPA organizacije na čijem je čelu

  • 0
Novak Đoković sa peharom posle titule u Parizu Foto: Tanjug / AP

Najbolji teniser sveta Novak Đoković priprema se u Torinu za finalni ATP turnir, a na pres konferenciji pred početak govorio je o brojnim temama.

Osvajač 20 Grend slem trofeja i po mnogima najbolji teniser svih vremena paralelno sa obaranjem rekorda radi i na svojoj PTPA organizaciji.

Novak je istakao da se suočava sa brojnim izazovima, ali će period pred nama odrediti dalje korake organizacije.

- PTPA još nije na mestu na kom želimo da bude, u smislu dugoročnih ciljeva. Pred nama je još dug put. Očekujem da se brzo nametnemo kao sistem i kao struktura u teniskom eko-sistemu. Možda su mediji ili igrači očekivali da sve ide brže, ali to nije moguće. Kad smo osnovani, nismo bili priznati od strane bilo kog rukovodećeg tela ili asocijacije u tenisu, tako da je to slučaj i dalje. To čini naš put izazovnijim, ali ne zaustavljamo se. Idemo napred, zapošljavamo sve više ljudi u strukturi, na liderska mesta, ljude sa iskustvom - rekao je Novak.

Đoković najavljuje i dalje korake asocijacije koju predstavlja.

- Želimo da budemo prihvaćeni i poštovani, da budemo sto odsto igračka asocijacija, jer verujemo da igrači moraju da budu stopostotno zastupljeni, što sada nije slučaj. Kao što sam rekao, nismo imali mnogo pozitivnih reakcija od bilo koga, tako da ćemo videti kako idu stvari u narednom periodu i odrediti šta dalje treba da se preuzme - poručio je Novak Đoković.

Video: Novak oduševljen: Obožavateljka naslikala njegov portret, ćerka Tara dobila svoje mesto

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA