≫ 

Đoković slomio Top 8 novajliju na startu završnog Mastersa i podigao trofej najboljeg!

U početku je išlo malo teže, ali je u nastavku bilo prilično lako

  • 6

Najbolji teniser sveta Novak Đoković slavio je na startu završnog Mastersa u Torinu pošto je u prvom meču Zelene grupe, u dva seta, uspeo da savlada Kaspera Ruda iz Norveške - 7:6(4), 6:2.

Ujedno, srpski as je nakon susreta imao priliku i da podigne trofej ATP-a za zasluženo prvo mesto na kraju sezone, tako da je uvodna pobeda poprimila još lepše svetlo.

Bilo je gusto u prvom setu, ne smemo se lagati, ali je Novak u ključnim trenucima uspeo da prelomi i da pogura čitav meč u svom smeru.

Rud je novajlija za ove velike smotre, imao je elana na startu da prikaže što bolju igru, ali je tas vrlo lako krenuo na Đokovićevu stranu i od tog momenta nije bilo povratka.

Prva pobeda je ostvarena i to je odličan korak ka novoj fazi turnira, uz to što ga u grupi očekuju još dueli sa Stefanosom Cicipasom i Andrejom Rubljovom.

Video: Novaka ni nezgodan pad u prvom gemu nije poremetio: Đoković pobedom startovao na Završnom Mastersu

Rud je pao u roku od sat i po vremena, a do brejka je stigao već u prvom gemu i najavio veliku borbu.

Ipak, sve manje su gledaoci bili uvereni da će do nje i doći, jer je Novak ribrejkom vratio egal u šestom gemu (3:3), a onda i stigao do dve set lopte u 10. gemu.

Bio je uporan Norvežanin, tada je još uvek imao snage, te ostao u prvom setu, ali je na 4:3 u taj-brejku izgubio četiri poena u nizu i sebi zapoečatio sudbinu.

Nakon toga, ništa više nije mirisalo na meč iz samog krema tenisa, jer je Novak bez mnogo muke iskoristio dve brejk lopte, u prvom i petom gemu, te tako zaključio prvi zadatak u Torinu.

TOK MEČA

DRUGI SET

6:2 - KRAJ! POBEDA ĐOKOVIĆA! 

5:2 - Ostaje Rud još malo u meču, ali sistem servisa i servis greške ga je i doveo u situaciju na gem od poraza.

5:1 - Još samo gem do pobede i Đoković je taj koji lako kontroliše situaciju.

4:1 - IDE JOŠ JEDAN BREJK ZA NOVAKA! E, sada je priča, skoro pa, gotova. Sada je mreža pomogla Novaku na jedinoj brejk lopti i usmerila odlučujući poen ka brzom kraju meča.

3:1 - Gem sa nulom i još jedan korak ka pobedi. Đoković je našao "žicu" protivniku i sada samo razmišlja kako da na što brži način zaključi susret.

2:1 - Preživeo je Rud verovatno svoju presudu i preduhitrio Novaka za gem loptu. Norvežanin je i dalje tu.

2:0 - Malo otpora, ali uspeva najbolji na svetu da potvrdi brejk stečen nešto ranije.

1:0 - BREJK ZA NOVAKA! Iako nije mirisalo na to, Đoković nije odustao ni na 30:0, već je nastavio da pritiska protivnika koji na 30:30 nije uspeo da pogodi jedan težak smeč. Ubrzo smo videli i prednost Srbina koju je veoma teško uzvratiti. Videćemo šta ima da ponudi Rud.

PRVI SET

Novak Đoković Foto: Tanjug/AP

7:6 - SET ZA ĐOKOVIĆA! Ovo je bila jedna klackalica koja je na kraju ipak poslužila Novaka. Prvo je Nole imao mini brejk, a onda u dva navrata i Rud, ali su četiri poena u nizu odlučila ko će do prednosti.

6:6 - Igraće se taj-brejk. Prilično dobro udara sa osnovne linije Norvežanin i drama sada dostiže vrhunac.

6:5 - Može Đoković lako do ovog seta, jer je lako stigao i do ovog gema. Još jedna brza sekvence i taj-brejk je obezbeđen.

5:5 - Odoše dve set lopte! Novak je bio jako blizu da nastavi svoj nalet, da slomi otpor protivnika koji se pokazao veoma tvrdim u krucijalnim momentima. Pasing šot iz trka je sredio njegove muke za izjednačenje, pa imamo još jedan egal i veoma zanimljivu završnicu seta.

5:4 - Umalo je Đoković od gotovog napravio veresiju, jer je od 40:0 stigao do 40:30, ali je rešio sve to bez daljih komplikacija.

4:4 - Sada se i sam Rud oslanja na servis i uspeva da prekine Novakov niz. Tri asa i imamo izjednačenje.

4:3 - Ovo je bilo ekspresno. Za manje od minutu, stigao je Nole i do preokreta. Rastu procenti ubačenog prvog servisa.

3:3 - RIBREJK ZA ĐOKOVIĆA! Ovo je sada onaj momenat kada mašina počinje da se pali. Dva puta je uhvatio protivnika na krivoj nozi, omogućio sebi dve brejk lopte od kojih je odmah prvu iskoristio i vratio stvari u egal.

2:3 - Đoković je sve sigurniji i procentar ubačenog prvog servisa je sve veći. Nakon nule, sada je Rud osvojio samo poen, ali i dalje je u prednosti od jednog brejka.

1:3 - Ponovo uspeva norveški predstavnik da iskontroliše situaciju i osvoji novi gem. Izuzetno se kretao u nekoliko poena, uz jedan pasing šot i skraćenu lopticu je stigao do 40:15, a onda i do očuvanja prednosti.

1:2 - E, sada je ovo već mnogo bolje. Đoković dolazi do prvog gema sa četiri vezana poena i smanjuje prednost Ruda. Prvi servis je i dalje na niskih 30 odsto.

0:2 - Ušao je Norvežanin silovito i u drugi gem, ali se i on susreo sa poteškoćama. Ipak, on je uspeo da sačuva svoj servis i da potvrdi stečeno.

0:1 - BREJK RUDA NA STARTU... Novak je izabrao da servira prvi i osvojio svoj servis gem. Nije baš odmah proradio prvi udarac, pa se Đoković posle 30:0 suočio sa brejkom loptom do koje je protivnik stigao forend dijagonalom. Imamo neočekivan početak meča.

Novak Đoković Foto: Tanjug/AP

PRE MEČA

Novak je na turnir, što je i prirodno, došao kao prvi favorit, a noć pre početka takmičenja je proslavio prolaz reprezentacije Srbije na Mundijal.

Do sada, Đoković je samo jednom ukrstio rekete sa Rudom i to je završeno u dva seta u korist našeg asa.

Nole i Norvežanin se nalaze u Zelenoj grupi gde če još igrati protiv Stefanosa Cicicpasa i Andreja Rubljova.

Video: Đoković potpuno odlepio zbog Mitrovićevog gola: Urlao u kameru, pa kroz prozor! Ideeemooo u Kataaar!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Bata

    15. novembar 2021 | 16:45

    Nole gazi ih i muci jos godinama Obori rekorde sve koje mozes Budi im nocna mora...

  • Neso

    15. novembar 2021 | 15:47

    Uzmi ovo i australiju i penzija ,dosta brate unistio si tenis

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA