≫ 

Tako se dočekuje najveći: Austrijanci muralom od teniskih loptica oduševili Novaka

Sjajna slika iz Insbruka

  • 2
nole mural Foto: TSS

Srpski teniseri naišli su na sjajan prijem domaćina u Insbruku gde ih očekuje nadmetanje u Dejvis Kupu od petka. Naravno, od kada se našoj ekipi priključio najveći među najvećima Novak Đoković i iščekivanje mečeva je dobilo drugu dimenziju, logična je i pojačana pažnja organizatora, domaćina, navijača.

Otud i specijalan doček za Novaka u ovom austrijskom odmaralištu.

Kao što se može videti na fotografijama iz jedne od hala u Insbruku, kreativni domaćini su se baš potrudili da Novaku i našim tenisarima ovaj boravak ostane u najboljem mogućem sećanju, čak i pre samih borbi na terenu. Od mnoštva loptica sačinili su veliki mural sa likom našeg najvećeg asa i napisali "Idemo", što je, kao što se može videti iz priloženog, oduševilo sve srpske igrače.

Utiske nakon dolaska u Insbruk izneo je Đoković koji vrlo dobro poznaje ovaj teren, ali njegove skijaške staze.

- Sjajno što sam se vratio Dejvis kup timu. Prošli put je bilo veoma tužno. Bili smo tužni jer se tako završilo, ali sada smo svi tu da opet damo sve od sebe. Tu smo svi, svi smo prijatelji i van terena. Sjajne je hemija u ekipi i to je važno uvek. Poslednji sam stigao ovde i atmosfera je već bila dobra. Drugačiji je format ove godine i nadamo se najboljem. Igraćemo najbolji tenis za našu državu - rekao je Đoković.

Video: Prošli put je bilo tužno: Novak Đoković pred duele Dejvis kupa sa Austrijom

Srbija je u grupi F sa Nemačkom i Austrijom, i imaće olakšan posao jer za rivale ne igraju njihovi najjači aduti Aleksander Zverev i Dominik Tim.

- Znam da bi svi voleli da igraju sa najjačim igračima, ali Nemačka je jaka i bez Zvereva sa Kepferom i Štrufom. Ne potcenjujemo timove kojima ne igraju najbolji igrači, svi ostali su dobri na svim podlogama. Bićemo najbolji što možemo, ne zanima nas kako će drugi igrati i da li su kompletni. Hoćemo da izađemo kao pobednici iz grupe. Drugačije je bez publike ovde, koja bi bodrila domaćina. Srbi bi takođe došli i napravili razliku, ima nas mnogo u Austriji. Nije nam prvi put da igramo pred praznim tribinama - rekao je Đoković.

Novak Đoković, Dejvis kup, Srbija, Marš na Drinu Foto: TSS

Lider naše selekcije ne beži od uloge favorita, ali nikako ne potcenjuje drugu stranu odakle prete vrlo talentovani igrači.

- Možda, sve je moguće na terenu. Renking donosi nešto bolje igračima kao što sam ja, ali ne igra uvek ulogu na terenu. Nekada neko izađe i igra tenis života, a 100. ili 150. je na listi. Nikog ne potcenjujem".

Ovo je drugi Noletov dolazak u Tirol iz takmičarskih razloga...

- Bio sam par godina zaredom ovde, zabavljao sam se, skijao sam. Šteta što se to više ne dešava, tužan sam zbog toga. Uživao sam. Sada vidim samo hotel i teniski centar - zaključio je Đoković.

Video: Udara punom parom: Novak Đoković odradio trening sa reprezentacijom Srbije u Beču

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA