≫ 

Direktor AO savetuje Đokovića oko vakcine: "Ima i ovu opciju, mora da ima dokaz"

Kreg Tajli ističe da će Novak morati da pruži medicinski sertifikat koji dokazuje da je vakcinisan, ukoliko bude dolazio u Melburn

  • 34
kreg Tajli, Australijan open Printskrin: Nine.com.au

Kako se bliži Australijan open i "dan D" kada je u pitanju vakcinacija, koja je obavezna za sve tenisere, tako se sve više vodi debata o tome da li će Novak Đoković igrati u Melburnu, gde je do sada osvojio devet pehara i najuspešniji je u istoriji prvog Grend slema sezone.

Intervju koji je dao Novakov otac, Srđan Đoković, uzburkao je svetsku tenisku javnost, koja njegove reči vidi kao najavu da najbolji teniser sveta neće igrati u Melburnu.

U nekoliko navrata je o potencijalnom učešću Đokovića pričao i prvi čovek Australijan opena, Kreg Tajli, koji je sada ponovo upitan o Đokoviću kada je za lokalnu televiziju "Nine" pričao o tome koliko novi "Omikron" soj korona virusa menja planove oko organizacije.

Tajli je naglasio još jednom da će svako ko bude došao u Australiju da igra na AO, morati da bude vakcinisan, uključujući i Novaka, za koga je rekao da će morati da priloži medicinsku dokumentaciju, koju će proveriti medicinski zvaničnici u Australiji.

Takođe, pošto ističe vreme za vakcinaciju, pošto je neophodno da teniseri dobiju dve doze, Tajli je ostavio i opciju koja skraćuje vreme, a to je vakcina "Džonson i Džonson", za koju je potrebna samo jedna doza.

- Ovo je jedno od pitanja od samog početka, kada smo prvi put objavili da bilo ko, ko planira da dolazi u Viktoriju i u Melburn park, mora da bude vakcinisan. To se odnosi na sve, na navijače, osoblje, ali takođe i na igrače. Bilo je nešto više od 50 odsto vakcinisanih igrača u tom momentu, to je ubrzalo proces i doći ćemo blizu 90 odsto, ostalo je još malo vremena do kraja decembra kada će svi doći ovde. Svi znaju da moraju sedam dana ranije da budu vakcinisani pre dolaska u Australiju i imaju opciju za nekoliko različitih vakcina, Džonson i Džonson je jedna od njih, za koju je dovoljna samo jedna doza - rekao je Tajli, a onda se konkretno osvrnuo i na Đokovića.

- Novak je jasno stavio d0 znanja da je njegov status oko vakcinacije privatna stvar, komplikovano je pričati o tome iz ove pozicije, ali ako dolazi u Australiju, mora da ima dokaz, sertifikat koji dokazuje da je vakcinisan, koji će potvrditi medicinski zvaničnici ovde i tako će biti za sve koji dolaze. Svima je to jasno, ovo je dobro prihvaćeno i dali smo doprinos u vakcinisanju igrača, jer smo prvi događaj na kojem je obavezna vakcinacija.

On ističe i da nova varjanta korona virusa, koja se pojavila u Africi, a već se širi u celom svetu, za sada neće ništa menjati kada je u pitanju organizacija Australijan opena.

- Još uvek čekamo. Razgovarao sam sa vladom… još uvek ima mnogo pitanja na koja nemamo odgovor oko ove novog soja korona virusa. Mislim da ćemo u narednih 14 dana imati malo jasniju situaciju, ali u ovom trenutku planovi se odvijaju kao što jesu. - Očekujemo da će na tribinama biti 100 odsto popunjen kapacitet, a prvi čarter let stiže 28 decembra - poručio je Tajli.

Podsetimo, Novak Đoković je poručio u nekoliko navrata da još neće zvanično da se oglašava kada je u pitanju vakcinacija i učešće na Australijan openu dok ne dobije i definitivnu odluku organizatora.

Video: Novak odigrao 50. meč za Srbiju u Dejvis kupu: Uspeo sam da pronađem sebe

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Bot

    29. novembar 2021 | 13:50

    Ovaj Jonson i Jonson stvarno skracuje vreme ali ono koje provredes na planeti.

  • Aleks@77🔴⚪️🔴

    29. novembar 2021 | 14:59

    Evo ja sam vakcinisan svojom odlukom! To je licno moja stvar! Zato nevidim razloga da neko nekoga ucenjuje a pogotovu ne Novaka da bi neko tu igrao! Svako Mora da odluci za sebe i to je licna stvar! Zato Novace Ako se nisi vakcinisao onda i nemoj!! To je tvoja stvar!!!

  • Mihailović

    29. novembar 2021 | 14:46

    TENIS i do sada igrali mnogi nevakcinisani i nije bilo problema jer su praktično izolovani na turniru... Ako ne bude mogao igrati nebi više ni trebao igrati AO...ćao, ima drugih GS turnira...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA