≫ 

Ovo je čovek koji odlučuje o Novakovoj sudbini: Poslednja poruka bila mu je čestitka Srbima za Božić

Novak Đoković je sramno dočekan u Melburnu, tretiran još gore, a kada je sud odlučio u njegovu korist, vlada Australije priprema najskandalozniju odluku

  • 45
Aleks Hok Printskrin: Youtube/SBS News

Najbolji teniser sveta Novak Đoković  prošao je kroz pravu golgotu u Melburnu. Od kako je stupio na tlo Australije na aerodromu, pa sve do suđenja na kojem je pobedio državu!

Međutim, vlada Australije trudi se da pokaže da i od goreg može gore! Naime, već je advokat vlade najavio da Ministar za imigracione poslove ima mogućnost da pobije odluku suda i da odluči mimi sudske institucije da nekoga protera iz zemlje.

Upravo time su zapretili iz Vlade Australije, a da tako nešto i nameravaju, dokaz je činjenica da se ispred advokatske kancelarije koja je branila i uspešno odbranila Novaka Đokovića, trenutno okupljaju policijske snage, a kako je i sam Đorđe Đoković rekao, planiraju da uhapse Novaka i odmah ga deportuju iz zemlje.

Iako je Novak na sudu dokazao da je bio u pravu, da je imao svu potrebnu dokumentaciju za vizu i medicinsko izuzeće, vlada Australije i dalje želi da ga protera, kao da je u pitanju državni neprijatelj broj 1, a ne najveći šampion i rekorder njihovog Grend slem turnira, sa devet pehara iz Melburna.

U čitavu priču će biti uključen Ministar za imigraciona pitanja, Aleks Hok.

Naime, prema zakonu Australije, reč ministra za imigraciju je iznad svih, pa čak i države Viktorije i Suda, koji je pobio odluku vlasti i oslobodio Novaka i omogućio mu da igra na Australijan openu.

Pošto je po zakonu Australije granica federalno gledište, ministar za imigraciju ima apsolutnu vlast i može da poništi svaku odluku, čak i onu koju donese određena federalna država.

Minstar ima četiri sata da poništi vizu Novaku nakon što je sudija odlučio da ga oslobodi. Ostaje nam da vidimo šta će on odlučiti i da li će doneti najskandalozniju odluku u istoriji, čime bi mogao da ugrozi čak i samog sebe i da ode u zatvor.

Novak je svakako pobedio, šta god da bude odlučeno!

Kako god se sve završilo, Australijanci su se žestoko obrukali dočekom za najboljeg tenisera sveta i najboljeg svih vremena, najuspešnijeg u istoriji u Melburnu i čoveku koji je toliko toga doneo Australiji i popularnosti prvog Grend slem turnira...

Ono što se može videti na Tviteru, Aleks Hok se nije uključivao do sada oko pitanja Novaka Đokovića, za razliku od mnogih drugih ministara i premijera koji su danima vodili hajku protiv njega.

Njegova poslednja poruka na Tviteru bio je "retvit", kada je podelio čestitku Skota Morisona kada je čestitao Božić pravoslavnim vernicima u Australiji.

Video: Delirijum Srba ispred suda posle oslobađanja Novaka, pravoslavni sveštenik održao govor

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Da sam Nole

    5. januar 2022 | 17:34

    Ot tih titula u Melburnu napravio bih javni toalet da svi mogu da se izmocaju. Samo da vide koliko su bitni. Nole je najbolji svih vremena i ostace tako a taj jedan pehar koji cuvaju grcevito da ne osvoji, e i to ce osvoniti. Ako ne u Melburnu onda na drugom mestu. Crknite dusmani.

  • she wolf

    6. januar 2022 | 11:54

    Nije Djokovic nista izgubio, izgubio je Australija Open i sama Australija. Zivio, Djokovicu!

  • Zoran

    5. januar 2022 | 17:47

    Tresu im se gaće mamu im fašističku. A i ovi srbi u Australiji što se ne dignu i ne protestuju, da je siptar u pitanju videli bi šta bi oni radili.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA