Novaka ispitivali kao imigranta do skoro pola 2: Posebno ih zanimao 1 dokaz, preležana korona možda nedovoljna

Još nije poznato da li će najbolji teniser sveta ući u Australiju

  • 80
Novak Đoković, aerodrom Foto: Profimedia

Najbolji teniser sveta Novak Đoković skandalozno je dočekan na aerodromu u Melburnu, gde mu vlasti nisu dozvolile ulazak u državu, te je ostao zarobljen na carini.

Nakon što je Novaku odbijena viza od strane vlade Viktorije, na prethodnu molbu državne carine, on je saslušan je na aerodromu u Melburnu u imigracionom odeljenju.

Novaku je prethodno Tenis Australija izdao dozvolu i medicinsko izuzeće da može da učestvuje na Australijan openu i bez vakcine. Ali, posle velike hajke koja se digla u Australiji, političari su počeli da najavljuju da bi Novak mogao da bude vraćen prvim avionom iz Melburna ukoliko nema adekvatan dokaz za medicinsko izuzeće.

Na kraju je Novaku navodno pronađena greška u dokumentaciji i navodno drugačija viza u odnosu na onu koja je potrebna za osobe koje imaju medicinsko izuzeće.

Zbog toga je Đoković prema informacijama novinara Pola Sakala iz "The Age", bio na višesatnom ispitivanju u prostorijama na aerodromu Tulamarin, koje je trajalo do 01.15 po lokalnom vremenu.

Navodno su na ispitivanju ostala nerešena pitanja da li Novak ima adekvatnu dokumentaciju i da nije jasno da li je infekcija korona virusom u poslednjih šest meseci, za koju se sumnja da je Novakov razlog za medicinsko izuzeće, dovoljan dokaz da se obezbedi ulazak u Australiju prema saveznim smernicama.

Ulazak 1. tenisera sveta Novaka Đokovića u Australiju bio je u neizvesnosti u četvrtak rano ujutro zbog zabrinutosti zbog dokaza koji podržavaju njegovo izuzeće od vakcine, kao i potencijalno pogrešne prijave za vizu.

Viktorijanska vlada odbila je kasnonoćni zahtev da sponzoriše svetsku vizu broj 1 nekoliko sati pre nego što je sleteo u Melburn oko 23.30.

Dvadesetostrukog pobednika grend slem turnira, kome je odobreno izuzeće da igra na ovomesečnom Otvorenom prvenstvu Australije, ispitivali su zvaničnici australijskih graničnih snaga u prostoriji na aerodromu Tulamarin u Melburnu do najmanje 1.15.

Kako će se ova drama na kraju završiti, ostaje da se vidi, a sve je u rukama jednog čoveka, koji može da pobije odluku Vlade Viktorije - saveznog ministra za imigraciona pitanja Aleksa Hoka, čija je reč jača i od države Viktorija kada je u pitanju ulazak u zemlju za inostrane građane.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nemkov

    5. januar 2022 | 16:32

    Ocigledno da fasizam i dalje zivi u nekim delovima sveta.

  • Tatjana

    5. januar 2022 | 16:19

    Zele da ponize svetskog prvaka . To dokazuje koliko su mali ti ljudi. Treba da imaju respekt sto ce nas Nole uopste da igra . Boli ih sve taj broj1.Ziveo nas Nole. Neka on redja uspehe. ❤️😘🎉🎊🎉🐞🏆🏆🏆🏆🏆🏆🏆

  • Super Brundo

    5. januar 2022 | 16:44

    Ne postoji nacin da se Djokovic zaustavi osim da mu se priredi incident kao sa Monikom Seles, 1993.Da se Djokovic sutra penzionise smatrao bi se najvecim teniserom svih vremena.To ne kazem ja vec brojevi.Brojevi ne lazu.Statistika je na njegovoj strani a to je argument protiv kojeg se ne moze.Zato traze izgovore kako Federer igra lepse, kako nije dobar dubl igrac, kako baca reket, kako nece vakcinu...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA