≫ 

Strava i užas: U hotelu u koji su smestili Novaka ljudi se žalili na hranu punu crva!

Đoković je u karantinskom hotelu vlade u kojem se smeštaju migranti

  • 9

Australija nastavlja da ponižava najboljeg tenisera sveta Novaka Đokovića i prema njemu se ponaša kao da je kriminalac i građanin drugog reda, a ne najuspešniji teniser u istoriji i najveći šampion Australijan opena svih vremena.

Posle mučenja koje je trajalo gotovo čitavu noć na aerodromu u Melburnu, gde je bio zatočen zbog navodno nekompletne vize, Đoković je prebačen u karantinski hotel, gde će biti bar do ponedeljka, kada će definitivno biti doneta odluka suda na žalbu koju je Novak uputio preko svojih advokata.

A taj karantinski hotel je tek posebna priča. Australijski mediji napravili su veliku priču o Park hotelu u Čarlstonu, gde su pored Đokovića zatočeni i migranti. Mnogi od njih mesecima, pa čak i godinama, što se može zaključiti i na osnovu jezivih grafita koji se vide na fasadi, gde je jedna od poruka "ovde besplatno muče ljude".

Agencija Rojters pozabavila se istorijom ovog hotela u predgrađu Melburna. On je od decembra 2020. godine pod upravom vlade, koja tu drži zatvorenike od kojih su mnogi držani tu godinama dok su tražili vize za boravak u Australiji. Navodi se da ih je trenutno tu više od 20, a neke od njih mogli smo da vidimo i na slikama fotoreportera kako vire sa svojih prozora.

Na sajtu hotela se navodi da je u pitanju "luksuzni hotel sa 4,5 zvvezdica, na odličnoj lokaciji i sa 107 klimatizovanih soba".

Međutim, činjenice govore drugačije. U decembru je u hotelu izbio požar, što je dovelo do lakših povreda pojedinaca koji su tu smešteni, a uzrok nije utvrđen. Ubrzo potom, pritvorenici su se požalili i na hranu u hotelu, navodeći da je puna crva i buđi, što su objavili i australijski mediji.

Ispred ovog hotela danima protestuju i aktivisti za ljudska prava, koji su u danas tu, a trenutno su izmešani sa navijačima Novaka Đokovića, koji su došli ispred hotela da mu pruže podršku u najtežim trenucima.

Pogledajte i kako izgledaju scene ispred hotela u kojem je zaključan Đoković:

Video: Ori se harmonika i vijore srpske zastave ulicama Australije u znak podrške za Novaka

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Pakistanac

    6. januar 2022 | 09:35

    Da nisu ocekivali karadjordjevu sniclu?

  • Zürich

    6. januar 2022 | 11:06

    Ma ne, u hotelu za deportaciju služe ćevape.

  • Djordje

    6. januar 2022 | 11:19

    Gde mi trpamo nase emigrante?! Predpostavljam da nije nista bolje od mesta koje opisujete?! Trebalo je da zna da ce ga razapeti ovako! Bilo bi mi drago da ga australija ne vidi nikad vise i da ih odkaci zauvek!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA