Pojavila se prva fotka Đokovića iz Melburna: Uhvaćen momenat kada mu odbijaju vizu!

Najbolji teniser sveta doživeo je sraman tretman po sletanju u Australiju

  • 2
Novak Đoković - Aleksandar Zverev Foto: Tanjug/AP

Najbolji teniser sveta Novak Đoković nalazi se u karantinskom smeštaju za imigrante, nakon što su mu vlasti Australije odbile vizu i izdale nalog za deportaciju.

Ipak, Novak je preko advokata uložio žalbu, pa će tek u ponedeljak biti doneta konačna odluka da li će najbolji teniser sveta i definitivno biti proteran iz zemlje.

Đoković je na aerodrom u Melburnu slete oko 23.30 po lokalnom vremenu, ali je ubrzo bilo jasno da će tu biti mnogih problema, a to su već nagoveštavali i političari, na čelu sa premijerom Australije, koji su rekli da će Novak prvim avionom nazad, ukoliko nema adekvatnu vizu.

A onda su navodno pronašli problem, koji lokalne vlasti nisu želele da reše, a zeleno svetlo nije dao ni ministar za imigraciona pitanja, pa je Novaku od strane vlasti zabranjen ulaz, iako su drugi teniseri sa medicinskim izuzećem i istom dokumentacijom, lagano prošli i ušli u Australiju.

O situaciji sa Novakom se ništa nije znalo nekoliko sati, jer je čak šest sati bio zatočen u jednoj sobi koju su čuvali policajci, a kod sebe nije imao ni mobilni telefon, niti je smeo da komunicira sa svojim timom i advokatima.

Tek posle intervencije srpska ambasade i predsednika Vučića, Novak je pušten sa aerodorma, ali uz odluku da će biti deportovan.

Na društvenim mrežama se sada pojavila i jedina fotografija Đokovića od dolaska u Melburn, a to je upravo momenat kada mu carinici na aerodromu saopštavaju da ima problem sa vizom i da mu neće biti dozvoljen ulazak u Australiju.

Potom je Novak sproveden sa aerodroma u vozilu koje je imalo zatamnjena stakla, pa niko nije mogao da uslika njegovo lice dok je bio prebacivan u karantiski hotel u kojem su smešteni i mnogi migranti, koji se žale na katastrofalne uslove, mučenje, kao i na crve u hrani.

Pogledajte i kako izgledaju nerealne scene ispred hotela u kojem je zaključan Đoković:

Video: Ori se harmonika i vijore srpske zastave ulicama Australije u znak podrške za Novaka

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Beka

    6. januar 2022 | 12:01

    Proteran iz zemlje... Šta je on, ratni zločinac?

  • Jaca

    6. januar 2022 | 12:55

    Ako mu ipak odobre, treba da se što pre vrati svojoj porodici.Neka poraženi igraju bez najboljeg.Pobednik i šampion svih vremena, nisu ga dostojni.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA