≫ 

"Bogataš ne može da putuje misleći da je jači od zakona": I zamenik premijera Australije se obrušio na Novaka

Ne prestaju napadi političara na najboljeg tenisera sveta

  • 10
Novak Đoković Barnabi Džojs Foto-ilustracija: Tanjug/AP, Profimedia/AFP/WILLIAM WEST

Zamenik premijera Australije Barnabi Džojs uključio se u raspravu oko privođenja Novaka Đokovića na aerodromu u Melburnu nakon što mu je uksraćena viza za ulazak u zemlju kako bi učestvovao na Australijan openu.

Džojs kaže da je reakcija njegove države poruka da "bogataši ne mogu slobodno da putuju svetom misleći da su jači od zakona".

- Ukoliko Đoković nije ispunio adekvatno sve formulare, onda je jasno da suverenitet naše zemlje ne shvata ozbiljno. Neko je sigurno pogrešio, a ukoliko nije rekao svu istinu tokom provere dozvole za izuzeće, krivac je gospodin Đoković. Ne možete samo da lutate po svetu zato što ste stvarno bogati i misliti da ste iznad zakona druhgih nacija - istakao je Džojs.

Podsetimo, Novakov pravni tim uložio je žalbu na odluku vlasti Australije da mu odbiju vizu, a konačna odluka biće doneta u ponedeljak.

Još nije poznato da li će Novak do tada ostati u istom hotelu u kom je sada.

Video: Srđan Đoković: Novak je naše sunce i proviđenje

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dada

    6. januar 2022 | 21:32

    Nije im smetalo njegovo bogatstvo kad im je dao pomoć, e moj dobri dječače kojim neljudima si pomagao

  • cubamaster

    6. januar 2022 | 21:03

    Ovo nema veze dal je bogat ili ne,dal je Srbin ili šta god… jednostavno odobrili su vizu čoveku i videli da se svet podelio na dve strane.Neće ga pustiti pa makar sami prekršili zakon jer bi time sloboda nevakcinisanja pobedila. Na žalost je Nole kolateral

  • DENI

    6. januar 2022 | 21:23

    Klosari jedni sto niste Novaku reklu da dzabe neide kod vas jer nece moc uc u zemlju, Ovo namjerno rade da ga okkevetaju i kaznom nekom lovu uzmu. Ova pandemija je bitnis Amerike i vas i zelje da uniste Kinu i Rusiju.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA