Predsednik UEFA smatra da Novak nije pogrešio: "Apsurdno je što žele da ga proteraju, nekorektno je"

Aleksander Čeferin je na strani Đokovića

  • 2
Aleksander Ceferin, Aleksander Čeferin Foto: Tanjug/AP

Svet ne prestaje da priča o Novaku Đokoviću, koji je zatočen u hotelu u Melburnu zbog toga što mu je Australija poništila vizu za ulazak u zemlju zbog "neispunjavanja pravila".

Mnogi su stali u njegovu podršku, među njima i mnogobrojni teniseri, a sada se javio i predsednik UEFA, Aleksander Čeferin koji je takođe uz Đokovića.

On je u kratkoj izjavi istakao da misli da Novak ništa nije skrivio i da treba da uđe na teritoriju Australije kao i svaki drugi, običan građanin.

- Mogu da komentarišem samo na osnovu onoga što sam saznao iz medija. Moja procena je ako je Novaku Đokoviću, kojeg lično poznajem, dato izuzeće od strane australijskih službi, onda je potpuno apsurdno da sada žele da ga proteraju. To mi je nekorektno - istakao je Čeferin.

Pravno gledano, Novak nema čega da se plaši pred sudom, jer ništa napismeno nije skrivio.

- Izuzeća očigledno postoje, pa ako nisu želeli da dođe tamo, ako njegov slučaj ne potpada pod to izuzeće, zašto mu to nisu ranije rekli? To ne razumem. Oni kažu da se narodu nije svidelo što je Novak dobio izuzeće. Apsolutno se ne slažem sa tim - zaključio je Čeferin.

Video: Srđan Đoković: Novak je naše sunce i proviđenje

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ja, penzionerka

    7. januar 2022 | 12:42

    Novak Đoković je preteča i simbol razumnog, mislećeg, slobodnog čoveka. U njemu je nepresušni izvor energije, koji je imao i Nikola Tesla, a čiji duh Novaku bistri um, vid i misli. U svetu panike, politikanstva, pandemije, nerazuma, nesnalaženja, segregacije... svim bolestima društva, odoleva on, Balkanac, Srbin! Njegova harmonija duše i tela smeta zlim, nečasnim i beskarakternim. Odavno pokušavaju da ga slome i isprljaju, ali on se jednostavno i ugruvan, opet vraća na noge i korača ponosno. A to ih ubija. O njemu će se tek pričati i pisati. Napred, Novače! Nomen est omen!

  • Zvele

    7. januar 2022 | 13:09

    On je nesalomivi, Nole zgazi ih sve ne mogu ti ništa. Ti si ponosna Srbenda živ nam bio hiljadu godina..... 💪💪💪🇷🇸🇷🇸🇷🇸

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA