"Nismo loše informisali igrače": AO se pere od odgovornosti da je doveo u zabludu Novaka i tenisere

Nastavlja se prebacivanje odgovornosti između Australijanaca

  • 4
Kreg Tajli, Australijan open direktor Foto: William WEST/AFP/Profimedia

Prvi čovek Australijan opena Krejg Tili upozoravao je tamošnje telo za imunizaciju da renome samog turnira zavisi od toga da li će igračima koji nisu poptuno vakcinisani biti dozvoljen ulazak u zemlju da se takmiče.

Bez konkretnog pominjanja imena Novaka Đokovića, gospodin Tili je poslao pismo 10. novembra, piše Sidnej Morning Herald, sa pitanjem za eksperte da li bi igrači koji su nedavno preležali kovid ili primili jednu dozu vakcine mogli da dobiju izuzeće od pravila da samo potpuno vakicinsani mogu da uđu u zemlju.

- Tretman prema igračima koji ne ispunjavaju određene uslove koje ste propisali mogao bi da bude udarac za Australijan open - konstatovao je Tili.

Pismo je, inače, poslato u trenutku dok je Đoković, aktuelni šampion Australijan opena, tražio vizu i medicinsko izuzeće kako bi se takmičio na turniru.

Đoković nikada nije otkrio da li se vakcinisao, ali je u jvanosti bio skeptičan povodom vakcine protiv korona vrusa.

Ministar zdravlja Greg Hant i nadležno ministarstvo odgovorili su Teniskom savezu Australije u ime Odbora za imunizaciju (ATAGI) i tom prilikom odbacili dvaku mogućnost da igrač koji je nedavno preležao kovid dobije izuzeće.

Tiliju su sve činjenice ponovo objašnjene u pismu poslatom 18. novembra u kom je bilo jasno da Novak ne može da uđe u Australiju nevakcinisan i bez karantina.

Zato je ovog petka Tenis Australija odgovorio na kritike oko odobravanja izuzeća svaljujući krivicu na ministra zdravlja Hanta.

- Odbacujemo optužbe da smo loše informisali određenu grupu tenisera. Sve informacije koje smo im pružili oko izuzeća bile su sa Smart Traveler sajta na koji nas je uputio direktno ministar Hant - kažu u Australijan openu.

Međutim, na pomenutom veb-sajtu ne postoji odredba da je nedavno prelažani kovid dovoljan za izuzeće od vakcinacije tako da je pitanje kako će Tenis Australija da se opere od odgovornosti da je doveo u zabludu Novaka i ostale igrače.

Video: Odjekuje u Melburnu na srpskom i engleskom: Nole, mi te volimo!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • mija

    7. januar 2022 | 23:54

    Svaki dan 10 miliona usa dolara,cepaj Majstore !!!

  • eNL

    8. januar 2022 | 05:10

    ajmo Dule Lajoviću i ostali manekeni mislim na tenisere ove naše da što prije se spakuju svi i da se vrate kući u znak podrške Noletu!! A i onako nećete dugo trajati, eventualno drugo kolo a kad bi bojkotovali AO onda bi ostali heroji za sva vremena! Ajde bree pravac svi pred hotel gde je Nole kukavice plašljive.

  • Delija

    8. januar 2022 | 07:34

    Ne razumem gde ide ovaj svet ...zbog cega ovo,gde je tu respekt nikad vise ne treba da igra ao

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA