Teniska legenda Rusije: "Australijanci su se ponašali kao seljačine"

Nekadašnji deveti reket sveta besan je zbog ponašanja navijača na Australijan openu u finalu između Rafaela Nadala i Danila Medvedeva

  • 0
Andrej Česnokov, Marat Safin, Jevgenij Kafeljnikov Foto: JACQUES MUNCH / AFP / Profimedia

Andrej Česnokov, nekadašnji deveti teniser sveta i osvajač 7 ATP titula, kao i Dejvis kupa sa Rusijom, besan je zbog australijske publike i njihovog ponašanja na Australijan openu.

On je razočaran zbog tretmana koji je u finalu protiv Rafaela Nadala imao njegov sunarodnik Danil Medvedev, koga su sramno omalovažavali i uznemiravali tokom meča, zbog čega je i Medvedev nakon meča na konferenciji poručio da su uništili snove jednog dečaka i da nije siguran da li će zbog takvog odnosa publike prema njemu učestvovati na Rolan Garosu i Vimbldonu.

Česnokov ističe da je doživljavao slično i dok je on igrao na Australijan openu.

- Australijska publika je potpuno bezobrazna, ne može se porediti sa evropskom. Ima normalnih navijača, ali većinom su se u finalu ponašali kao seljačine. I ja sam se sa time suočavao kada sam igrao na Australijan openu - rekao je Česnokov.

Česnokov inače ima epitet heroja Rusije, pošto ga je nakon čuvenog meča polufinala Dejvis kupa 24. septembra 1995. godine protiv Nemačke, u petom setu odlučujućeg meča protiv Mihaela Štiha pobedio nakon što je spasio devet meč lopti. Sutradan ga je tadašnji predsednik Boris Jeljcin odlikovao Ordenom za hrabrost Ruske Federacije.

Video: Advokat Toma Fila savetuje Novaka Đokovića sta da uradi u vezi sa deportacijom i izbacivanja sa AO

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA