≫ 

Hrvat se zbog Novaka obrušio na Australiju: "Odnositi se tako prema njemu, to je katastrofa za čitav tenis!"

Čilić je bio prilično ljut zbog situacije koja je zadesila Đokovića

  • 8
Novak Đoković, Marin Čilić Foto: Michele Sandberg/Icon Sportswire / Newscom / Profimedia

Grend slem šampion Marin Čilić dotakao se goruće teme koja je aktuelna još i pre starta 2022. godine - proterivanje Novaka Đokovića iz Australije i nemogućnost njegovog nastupa u Melburnu.

- Nedopustivo je da je to moglo da se dogodi na takav način, da čovek dođe u Australiju i da prođe kroz tu golgotu. To se moralo ili rešiti pre ili na bolji način kad je on već došao tamo. Ipak, nije on bilo ko, Novak je veliko ime, jedno od najvećih imena tenisa u poslednjih 10-15 godina - odbrusio je Marin Čilić.

Hrvatski teniser tvrdi da ovo nije smelo da se desi, da su se tamošnje vlasti ogrešile o Novaka, a da su tako naškodile sebi, Đokoviću i celom tenisu.

- Odnositi se prema njemu na takav način, to je zbilja katastrofalno. Ne samo za njega nego i za celi tenis, kao i za samu sliku Australije i Australijan opena - kazao je ljutiti Čilić koji nije imao mnogo prilike da o Đokoviću govori tokom trajanja samog turnira.

- Videćemo šta će ostatak sezone doneti, kakva će biti pravila. Svaka država ima svoju regulativu, ali sigurno taj početak sezone što se tenisa tiče nije bio najsjajniji.

Video: Dolazak Novaka digao Budvu na noge: Oduševljena masa okružila Đokovića

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Vanja

    3. februar 2022 | 08:35

    "jedno od najvećih imena tenisa u poslednjih 10-15 godina" a trebalo je da kaze: Mozda i najbolji igrac svh vremena.

  • Keka

    3. februar 2022 | 09:20

    Kad se politika umesa u sport,kulturu to I strada.Kad nema rivalstva I takmicenja nema ni kvaliteta ni stvarnih rezultata.Zasto Nadal nije slavio pobedu pa u malom mozgu mu je da on nije eliminisao Novaka vec politika.Taj AO pamtice se po skandalu.

  • Srboljub

    3. februar 2022 | 11:31

    Tenis i bili koji sport se mora igrati tamo gde ima uslova za to a u Australiji nije bilo i stoga to nije regularno takmičenje! I bilo gde gde se postavljaju uslovi koji nemaju veze sa tim sportom nebi ni trebalo da se organizuju!!! A AO je biolo takmičenje vakcinisanih a ne najboljih i nije svetski nego zdravstveni masters koji nikako nemože biti regularan i priznat kao masters!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA