Novak igra na Serbia Openu: U Beograd stiže i igrač koji je Noletu pomogao da opet bude prvi

Ova potvrda se čekala

  • 9

Kao što smo i pretpostavljali - Novak Đoković će poslednje pripreme za pakleni maj i Rolan Garos odraditi na turniru u Beogradu gde će biti prvi nosilac na Serbia Openu, objavljeno je od strane organizatora.

Tek nešto više od mesec dana ostalo je do početka velike teniske smotre u glavnom gradu Srbije. Već 18. aprila imaćemo prilike da gledamo višu klasu "belog" sporta, a postoji opravdana nada da će Đoković tog 24. aprila u finalu napasti trofej u svom rodnom gradu.

Put mu neće biti nimalo lak, jer će se za titulu sa njim boriti Gael Monfils, Dominik Tim, Kristijan Garin, Karen Kačanov, Dušan Lajović, Filip Krajinović, Miomir Kecmanović i laslo Đere. Na spisku, za sada, nema branioca Matea Beretinija.

- Kao što svi znamo, Novak ima poteškoća sa turnirima. Jako nam je drago što je odabrao Beograd kao destinaciju gde će da igra. Tu su još Dominik Tim koji je jako dugo bio odsutan. Tu su Kačanov, Monfils kao najveći obožavalac publike. Nadamo se da će i 0n napuniti tribine - rekao je Đorđe Đoković, direktor turnira.

Zanimljivo, Monfils je u ponedeljak pobedio Medvedeva u Indijan Velsu i pomogao je Novaku da se vrati na prvo mesto na ATP listi.

Nakon skoro decenije, takmičenje iz 250 serije se vratilo u Beograd prošle godine.  Novak nije uspeo da se kruniše, eliminisan je u jednom neverovatnom polufinalu od strane Aslana Karaceva, da bi Mateo Beretini ipak na kraju poljubio trofej namenjen pobedniku.

Sa pozamašnim razmacima, ovo će biti šesto izdanje Serbia Opena. Novak je dva puta bio pobednik, a do velikog uspeha su stizali i pomenuti Beretini, te Andreas Sepi i Sem Kveri.

Turnir se igra na šljaci i nagradni fond glasi 534,555 evra.

Video: Ovo je kraj, ali Novak ne očajava: Iznenađenje na turniru u Emiratima

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA